2. søndag i advent!

Etter ett julebord i går, var jeg litt trangere i hjelmen i dag.. Jeg kjørte til og fra en riktig så fantastisk lutefisk middag -, men seint i seng og ikke mulig å få sove, var ikke helt forenelig med mammadalten som våkna kl 07. 🙂
Men det gjør jo ikke noe. Mor har fått hvile på sofa`n og dagen har vært bra! 🙂

Vi har ikke beveget oss særlig mer enn 100 meter fra døra. En liten aketur i gata og en signeringstur hos nabo`n er det som har stått på tapeten.
Og det å slippe søndagsåpne butikker eller fyllesyke…?! Priceless!! 🙂

IMG_2569Vi har skrevet en million julekort – og telt over at man FREMDELES mangler en 4-5 stykker, planlagt pepperkakebaking – og pakka inn ei gave eller to. Et par tre julesanger er sunget og man har lekt med LilleGull som stabber og går sine første skritt. Utrolig hvor engasjert man blir av de første ustøe skrittene på gulvet. Egentlig utrolig hvor engasjert man blir i avkommet sitt i det store og det hele..! 🙂

Nå har mannen dratt en tur på benzer`n og mor har sunket ned i sofa`n. Det andre lyset er tent – og vi nærmer oss høytiden med store skritt..
OK – jeg er klar. Dvs – så klar man kan bli på dette tidspunktet.

Vi blir vel akkurat trehundretusenfolk til bords, men det skal vi klare å løse! 🙂 Jeg må si at nytt spisebord står på ønskelista – men jeg tror vel ikke det er ofte jeg skal dekke til trehundretusenfolk, så jeg får nok ikke gjennomslag for det. Det er det at det følger med et krav om stoler til bord som kan ta trehundretusenfolk, – og da blir`e dyrt!

Det er ikke bare-bare å feire jul! Tradisjoner skal lages og jeg er litt opptatt av at vår lille familie skal finne sin greie. Jeg håper at LilleGull skal få tradisjoner han husker og ting som han kan si «Jeg husker vi hadde…. når jeg var liten!»
Når jeg var liten husker jeg en kirke .. I plast. Den kunne man trekke opp også spilte den noe juletoner. Ikke sikker på hvor mange år den fikk leve, men det var lenge. Jeg husker også et par oppblåsbare nisser. Den ene har jeg enda, – men det er hull i den så den er ikke akkurat intakt. Det er rart hva man husker!? Og hva i alle dager var greia med en oppblåsbar nisse?? Den går til og med på ski!! Jeg husker også noe julepynt – som var fra mine oldeforeldre i nord. Jeg husker flagg på treet og englehår på lysene. Og jeg husker at det var maks 5 til bords.
Vi gikk noen ganger rundt treet, med bamser i mellom oss, så vi nådde rundt. Vi hadde nisse, og jeg husker godt det kom to nisser ett år, og at de hoppet rundt treet på plenen..
Med mindre vi stod i kor, var vi aldri i kirken, vi satt heller ikke ut grøt til nissen som jeg kan huske da..
Det lurer jeg på om vi kanskje skal innføre her.. Til neste år kanskje..??

Mølje var alltid klokken tolv og vi satt oss alltid til bords klokken fem. Sharp – men sølvguttene i bakgrunnen på tv.

..Så nå er det opp til oss å forene våre juletradisjoner -og kanskje lage noen nye..Det er nok mer utfordrende for meg enn for gubben, men med tiden finner vi ut av det!

Hvilken juletradisjoner har du? Noen jeg kan kopiere!?
IMG_2515

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s