Slik skal kokeboken bli..!

Etter jeg slapp bomben om at jeg har lyst til å gi ut kokebok, har det ramla inn både oppmuntrende smil og noen «øynebryn i taket».. Som i: «HÆ!??? DU???!!!»

Det er dessverre den sistnevnte gruppa som har mest rett, hvis man kan si det. Jeg kan faktisk ikke lage mat. Jeg har aldri hatt interessen, og jeg har overlevd helt fint på taco, brødskiver og popcorn. Null problem.

Min mor er en stråååålende kokk, og min søster likeså. – hun har til og med fagbrev. Min bestemor hadde et stort album med «Takk for maten» kort og hilsner fra mangfoldige mette folk i sognet, som hadde feiret bryllup, konformasjoner og bursdager.
Jeg får aldri ett sånt kort.
Og det ble dessverre sånn at på kjøkkenet hjemme var det fullt. Null plass til meg. Jeg fikk derimot lov til å vaske trappa, noe som heller ikke var gøy. Men i valget mellom å lage alt-fra-bunnen (som vi alltid hadde) så var det like greit å vaske trappa.. Det er vel en 14 trinn..

En periode kokte jeg veldig mye ris husker jeg. Det hadde jeg med på skolen som niste, og vakte enorm oppmerksomhet. Faren min pleide å si at jeg burde bodd i Kina. Det var også en periode hvor jeg dreiv å varma saft i en kjele…

Og nettopp av den grunnen har jeg lyst til å skrive kokebok.. Skjønner du??

Poenget er at for mange er det nemlig slik at det yrket bare blir tredd nedover øra på deg. ALLE må liksom være litt kokker skal man overleve på et anstendig nivå, og opprettholde de sosiale eventene i heimen. Det MÅ jo liksom serveres noe støtt!
Det er ikke sånn at alle må snekre eller legge opp strøm! Men mat!? Jeg er sikker på at alle har et forkle eller tre, og diverse ting på kjøkkenet man overhodet ikke bruker.

Så.. For alle de der ute som ikke våger å innrømme at matlaging er pyton; jeg har innsett det, og jeg har funnet ut at det er like greit å si det som det er: JEG KAN IKKE LAGE MAT!  (.. Ikke motsi meg er du grei), men jeg kan skrive litt, – så da er det jo perfekt at nettopp JEG skriver bok! En bok for de som kan lese og ikke kokkelere. De aller fleste som skriver kokebøker, skriver jo for de som kan lage mat..! Jeg har noen sånne bøker, men jeg skjønner helt ærlig ikke alt som står i dem..

Jeg elsker å ha besøk, og jeg vil gjerne at folk skal være fornøyde når de går. Det er hyggelig å kunne by på mat og det er hyggelig å være fornøyd selv også. Det å slippe å fly frem og tilbake som en svettende strikkball er veldig tilfredstillende for en vertinne. Man kan faktisk ikke hver gang by på ferdig tapas fra ett eller annet catering firma i by`n.. ( Å GUNN; jeg er lei den tapa`s-greia!!!)
Det er heller ikke noe som er så pyton som å gå å handle når man MÅ liksom. Gjør du brølere`n å stikke innom en velfylt butikk uten en skikkelig handleliste – kan det ta mange timer før du kommer hjem.. – Med masse greier du strengt tatt ikke trenger..

Det jeg ønsker å oppnå med min kokebok er å vise folk som er grønne på kjøkkenet, at det går ann likevel. Det er ikke FLAUT å bruke ferdig-ting, hvis resultatet kan bli bra. Det er heller ikke pinlig å ikke følge oppskrifter! Slump og prøv litt! – det er sånn man blir god! Jeg er overbevist! 🙂

Men igjen; jeg er IKKE GOD PÅ KJØKKENET.

Det eneste jeg har gjort er å få en mann og barn. Jeg MÅ liksom prøve litt, også har jeg gått hjemme i hundreogfemti år, og da har man tid til å prøve litt når «Real housewifes» er over på tv.
Jeg føler sjøl at jeg har turt å være litt tøff, og gi litt mer beng i åssen det egentlig går på kjøkkenet. Jeg har gitt meg selv lov til å kaste mat om det har smakt Hogg, eller sett ut som Gorm..

Til boka mi har jeg rett og slett stjælt oppskriftene. Eller ideene om du vil. Jeg har prøvd å legge meg på minnet hva de som kan lage mat forteller om det de serverer, også har jeg prøvd sjøl på kjøkkenet. Noen ganger har det gått bra, andre ganger helt på trynet, eller sånn passe. Jeg har skrevet og lagt meg flat på alle retter jeg beskriver i boka… Så langt da.. 🙂 Jeg er jo ikke ferdig da..

Så alle som tror på meg: TUSEN TAKK!  🙂 🙂 🙂 Jeg kan ikke lage mat, men jeg kan godt skrive om hvor dårlig jeg er, så kanskje du (som heller ikke synes du kan lage mat) blir inspirrert til å prøve slik som jeg!??

… Til dere som vil gi meg oppskrifter.. Takk, men nei takk.. 🙂

Men be meg på besøk, lunsj, middag, vomfyll eller kaker! – så kanskje jeg regelrett STJÆLER ideen din!! 🙂 – og stjæler du min, så ligger du jævla tynt ann…! Jeg er halvt nordlending og blir sinnsykt forbanna og farlig..! 🙂

Nevnte jeg at mannen er nede og lager sjokko kake nå???

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s