CODE RED!

(Bæsje blogg, best egnet for småbarnsforeldre!)

LilleGull får grøt om kvelden. Det kan resultere i to ting; Bæsj (jeg gidder ikke skrive «avføring» som en annen eldrepleier, bæsj – er bæsj) som stinker, eller treg mage. Noen ganger kanskje begge deler..

Her har vi hatt begge deler.
Når stanken kom ble jeg nesten sjokka. For MAKAN! Han slo voksne mannfolk! Nesa til mor trakk seg merkelig sammen i små-kramper og far utbrøt ; HVA????? ER`E MUUUULIG???
Greit nok.. Det vender man seg til..

Så kom den trege magen… – og selv om man kanskje ikke behøver å få hetta etter tre dager, synes mor det var litt i overkant og tenkte at vi kan prøve de husmor-triksa man har hørt om da.
OK.

Sviskemos.

Ungen griner på nesa, det lukter ikke grøt. Han får det i munnen, og GRINER PÅ NESA som i «MUTTER`N, ÆR`U GÆRN???» Det nytta ikke. Det var masse sviskemos overalt, og ca en halv t-skje i maga`n på ungen, og det er altså ikke nok til å sette i gang tarmene. Smekke, bukse, gulv, mamma og det meste var sånn passe brunt av svisker.. Så greit nok, det er flere triks i boka.

Malt ekstrakt.

En seig guffe på glass som man rører ut i varm melk. Det er så seigt at melka må være for varm, og så kjøles etterpå. Greit nok. Ungen blir bare febrisk i mellomtiden fordi det lukter middag overalt. Men malt-i-melk gikk ned på høykant, og takk og pris for det. En t-skje av det i magan, gjør kanskje mer susen enn en halv t-skje av sviskemosen….?

En halvtime tok det… FLOTT DA!! Mor var lykkelig.

Så gikk det to dager med stopp igjen, og vi prøvde t-skjea i varm melk igjen…

To timer gikk det denne gang..

Vi sitter å spiser middag så hører vi det «foregår business» hos LilleGull. Far sier så kjekt; jeg kan ta det jeg! Han tar tak i LilleGull som smiler fra øre til øre i stolen sin, og utbryter; HELVETE- Han er våt til midt oppå ryggen jo!!
OK- her får vi trå til begge to da. Siden vi er hjemme, og det ikke er til å stikke under en stol at det går lettere da. Men at LilleGull har undertegna så store kontrakter- ante vi ikke.

Jeg prøver å kle av ungen på vaskerommet nede mens far lunker på vannet og veter en klut. Det er helt klart at Pampers har tapt, og LilleGull har vunnet.. Det er bæsj langt oppover!!! Under armer, det smyger seg nedover bena når buksa er av, og vi har enda ikke tatt av bleia!! Jeg sier til far at det er umulig å få av han genseren som skal over hodet uten at han før møkk i håret. Underlaget er fullt av bæsj, henda til mor, og far er sjokkert i langt større skala enn; «åi som dette lukter da»-seansen.

«Ta denne» – sier han og gir meg kluten. OK – CODE RED! Vi må opp! Undertegnede sprinter opp i 2.etg mens far griper stelleunderlaget med unge oppå, da det er umulig å holde i en 5 månders lykkelig, sprellende og glad bylt som er full av .. bæsj.-. uten å miste han i trappa da han er blitt rimelig seig.

Og hva gjør man så på badet oppe?? Jo – mor må strippe helt ned, inn i dusjen, lunke vannet og ta i mot bæsj og unge og begynne å skylle. Far prøver sånn halvveis å vaske henda sine over oss i dusjen, og jeg må bare le.. Herremiiiin!!! Etter noen minutter med lek og skylling, kommer far som har lagt trekket på stelleunderlaget og det møkkete (kan vi vel kalle det) tøyet i bløtt, for å hente LilleGull i dusjen. Han sier sånn forsiktig at jeg nok kan vaske håret og skylle halsen og brystet for shit, når jeg har avlevert arvingen..

LilleGull er hele veien lykkelig og fornøyd… 🙂 Og når alt er rent og pent igjen, sitter det to sjokka foreldre igjen, og lurer på hvordan i alle dager det er MULIG at det kommer såååå mye bæsj ut av en så liten kropp?? HVORDAN?? Han må jo ha halvert vekta si???

Men – det er rart med det – så lenge det kommer noe, er foreldre mer glade for å måtte dusje både unger og seg selv, enn å vente på at det skal komme noe i det hele tatt..!

Hjelpes.. Du snakker om at livet har snudd!!!

Reklamer

6 kommentarer om “CODE RED!

 1. haha 😉 Alltid artig med den første ORDENTLIGE bæsjebleia ja! Med Thea kom den da Kjetil var alene hjemme 😉 Ikke akkurat det en 21 år gammel førstegangs pappa hadde ønsket seg nei!

  Malt ble flittig brukt her en liten periode med begge husker jeg. Funket supert.
  Flott hvordan alt som var først helt kaos og CODE RED – ettervært blir så trygt
  Fint å lese bloggen din, som alltid!

  1. takk takk, Line! 🙂 Festlige ting man skal igjennom nå fremover ja! Godt det ikke er BARE bæsj! 🙂
   Takk for at du leser!!! :)))

 2. Herlig herlig,det er minner i det der.Been there-done that.Og det er jo bare helt utrolig hva som kommer ut av den kroppen.De kan hvis de vil….
  Håper alt står bra til og lykke til videre
  Lail@

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s