Meg og mitt enkelt-kompliserte hode!

Grevinne-suppe

I dag har jeg vært i byen og truffet 2.etg, på Pigen.. Vi har skravlet om alt fra kreti til Å, og når jeg satt meg i bilen kom jeg i alle fall på to ting til jeg har glemt å prate om – les; ikke rukket å prate om.
Kjeftamentet går rimelig greit på begge to 🙂

MEN; Det jeg skulle fortelle om var suppa.

med deilig brød.. NAM!!!

Jeg har i dag for første gang spist Mulligatawny suppe! Det må jeg si ga mersmak! (Og Djulia; hvis du leser dette og ikke har prøvd den, – gjør det!)
Jeg måtte tenke litt men jeg mente så bestemt at jeg hadde hørt om den suppa i en eller annen sammenheng, og helt riktig! – I «Hovmesteren og Grevinnen» serveres det Mulligatawny suppe. Jeg tror det er retten sjølveste starter med, og til den drikker hun sherry. 🙂 Jeg drakk latte og vann.

Mulligatawny suppe er en indisk suppe med fart i. På Pigen kan man bestille den ekstra hot, jeg er forsåvidt glad vi ikke gjorde det 🙂 – sterk nok i utgangspunktet «advarte» servitøren. Jeg finner litt av hvert på nettet om at den kan/ skal kurere forkjølelse og at det betyr «pepper» og det ene med det andre. Jeg orker ikke lange utredelser. Det som derimot er mer interessant er om jeg kan klare å lage den selv? Forøvrig; det var deilig kylling i den også. Vet ikke om det alltid er det men – shit la gå. Alle kokker som evt. måtte lese dette får jo bare sende meg oppskrifter eller sende meg gode råd! Tar det gjerne imot! 🙂

Googlet det store internettet (som ingen eier) og fant følgende oppskrift.. (Skal faktisk prøve å lese den da.. -oppskriften altså..)

INGREDIENSER:

2  løk
3  hvitløkbåter
350 g  poteter
2  gulrøtter
3  selleristenger
2 ts  madras curry paste
1 ts  koriander, malt
1/2 ts  spisskummen
2  kanelstenger
1 ss  sukker, helst demerara
1 ss  frisk ingefær
1 ts  rød chili
2 ss  nøytral olje (solsikke/ mais)
6 dl  vann
6 dl  kyllingkraft
salt
2 dl  røde linser
250 g  kylling (fersk)
3 dl  kokosmelk
1/2 dl  yoghurt naturell
2 ss  sitronsaft, presset
frisk mynte eller koriander
FREMGANGSMÅTE;
Finhakk løk og hvitløk, skrell grønnsakene og kutt i terninger. Skjær sellerien i tynne skiver. Hakk chili og press sitron. Riv ingefær.Varm olje i en romslig kasserolle og fres løk og hvitløk et par minutter med karripasta (madras curry paste finnes både mild og sterk i asiahyllen), tørre krydder, sukker, revet ingefær og chili.Bland i potet, gulrøtter og selleri og fres videre ett minutts tid.
Hell i vann, kraft og rør i salt. Kok cirka 10 minutter under lokk.Vend i linsene og kok videre cirka 10 minutter.
Renskjær kyllingen. Skjær kyllingkjøtt i fine stykker og tilsett sammen med kokosmelken. Kok videre cirka 5 minutter. Smak til med yoghurt og sitron.
Servér suppen i varme suppeskåler. Finhakk mynte eller koriander og strø over.

USJ… Det var veldig mye greier synes nå jeg.. Noen som har super oppskrift som er grise-enkel og god??? 🙂 Jeg har også lest noen steder at den serveres med høne i stedenfor, evt. noe rekegreier. Også ris faktisk. Akkurat det siste der kunne jeg tenke meg å prøve. Også kunne jeg kanskje ønske en oppskrift uten kokosmelk? Hmm.. Dette må prøves en gang..!

God søndagskveld! 🙂

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Stikkordsky

%d bloggers like this: