1. Juledag!

Nyydelig morgen. Jeg våknet av sprelle-lyder fra sprinkelsengen ved siden av meg i dag kl 0730. Så kl 08 var det stille igjen. Da sovnet vidunderet uten å lage en lyd med munnen..! Så da var i alle fall mor våken da!
Hva var greia med det liksom? Jeg stod opp og la inn julebilder på pc, og lagret på harddisk. Det er altså enormt hvor mange bilder jeg har tatt siden september..!
Klokken ble halv elve før gutta våknet til liv. Dvs, jeg lurte dem opp. Fordelene holdt på å eksplodere, så da var det nok. Trikset er som følger: Sette opp døra ut til stua. Sette på tv sånn passe lavt. Du vet, sånn at man ikke hører hva de sier på tv, bare at den står på. Så lister man seg inn på soverommet og tar rullgardina opp..Bare litt og litt av gangen. I mellomtiden kan man snike seg litt opp og ned trappa, det lager også passe med lyd. Toalett-snora (herremin – det er vel 45 år siden man slutta med do-snorer?) lager også sånn passe med våkne-lyd.. Og da til slutt, når man tråkker på akkurat det stedet på gulvet som lager en sånn knakelyd, da våkner lille-mann!

Julaften i går gikk veldig bra. Søster`n disket opp med deilig mat, og dessert i tre varianter. Til neste år blir det jul hos oss, og Joa proklamerte i bilen hjem; vi topper nok ikke maten, men koselig skal vi nok få det! 🙂 Moder hadde bidratt med både mølje-kraft og skinkemedister, og vi storkoste oss!
Pakkene tok votter og år, og jeg tok i år på meg lese-oppgaven. Det er rett og slett for at da slipper jeg til neste år.. 🙂 Tralallaaaa – eller er ikke regelen sånn!?
Vi fikk ALT vi ønsket oss alle sammen! Lille gutt fikk også masse gaver og han sovnet fint på sofaen ved siden av mormor, midt i all viraken. – Det er helt utrolig hvor mye pakkesanger det blir til 6 voksne og en unge?
Apropos sang; etter mølja startet syrran en ny tradisjon da det lå sang hefter under alle tallerknene:) 12 stykker klemte i med en julesang hverken jeg eller Joa husker hva heter…? Men teksten (husker jeg selvfølgelig); » Vi klapper i hendene, vi synger og vi ler, så glad er vi så glad er vi, – vi svinger oss i kretsen og neier, – og bukker…»
Hjelp?? Anyone som husker hva den sangen heter?? – Artig var det lell i alle fall! Selv om lillemann skrek litt, måtte jeg le. Frykelig festlig syn! Og alle sang også!! 🙂
Joa var nisse hos nabo gutta, og de lovte på tro og ære at de aldri skulle smøre inn traktorvinduet til søster`n med fett igjen. Det hadde nemlig nissen fått høre om..! 🙂 Jeg gleder meg fryktelig til vi skal ha nisse hos oss..!!

Så nå er det klart for den 7. julelunsjen med gjengen…! Mor skal bare tømme tankene, så drar vi til lek, moro og oppdatering på om folket har gått i pluss. Jeg tar med meg huskealt-flaska og «sælar» på..!
Og så lurer jeg på om det er noen som har fått noe artig. Feks en samedukke i porselen.. 🙂 Det er kiipt når du tror du får 5000 kroner.. 🙂

Reklamer

En kommentar om “1. Juledag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s