Fra Eggevollen til Eiksetra PÅ SKI!!!

.... 800,-....

… I går kjøpte jeg meg skisko…. (og nei, dette kommer IKKE til å handle om føre og føreforhold…Les en annen blogg da…)

Snakk om å gå rett inn i løvens hule, med ett kjøttsår i låret og håpe du ikke blir spist…

Jaja.. Jeg fikk penger til jul av mamma, så takk for skisko! – Det trengte jeg. Etter kjærsten omtrent lo seg i hjel, da de «gamle» skiskoa dukka opp i den ene boden, fikk jeg trumfa igjennom at jeg trengte nye. Lattersalvene kom jo av mine uttalelser om at de var «gamle, ødelagte og sprekt i skinnet».. Hallois, de er jo ikke brukt. Det var faktisk akkurat som nye. Helvete. Men jeg ble sikkert kald på beina av dem (så vidt jeg kan huske), og så er de, og dette er det viktigste for jenter; STYGGE.

Sånn.. Så på XXL fikk jeg HEL dress- superundertøy, – så jeg ikke blir mellombar, og på G-sport ble det jaggu skisko..
Og de var det jo bare å tre på beina da. Til og med jeg skjønner at man må PRØVE! Kl 0830 begynte vekkerklokka til Joa å kime. Til slutt stod han opp og snekra frokost til meg, mens jeg begynte å dame-meg-opp til heldress og skitur.

Ned med egg og brød og ut i bilen. Da er ski «renset»? og så får de på noe ny guffe under, og så er det bare å benke seg inn i bilen. Jeg gruer meg jo. Men det er såpass tidlig at jeg regner med at det ikke er folk ute så tidlig. Snakker om å drite seg loddrett ut.

På parkeringsplassen på Eggevollen står det allerede sikkert 12 biler og en gjeng med mannfolk i «trikkå», og verdens beste tid. Jeg er hundre prosent overbevist om at de liksom har planlagt å slippe meg før dem i løypa, bare så de skal få gleden av å gå forbi meg. Jeg savner Miranda, som også får feber bare noen nevner ski og ikke minst staver. Men nei da.. Jeg har ikke Miranda der, jeg har nye skisko, og jeg har 12 wanna-be-Northuger ETTER meg i løypa… Og en kjærste som baaaaaaaare er blid fordi jeg gidder. Akkurat det er jo hyggelig da.

Når vi labber i vei, kladder og sklir det selvfølgelig. Samtidig, jeg skjønner ikke at det er mulig. Joa flirer jo bare litt og sier at «Skia dine er helt fine de jenta mi..!» GLIIIIS!! Jadda! – Jeg veit at det er jeg som ikke kan gå på ski. Eller, egentlig er det vel akkurat det jeg gjør.. GÅR på ski. De andre SKLIR liksom… Dobbeldans meg midt i ræva..

Det ser ut som Joa er på hyggelig søndagstur, mens jeg har skulderkramper, vondt i ankler og puls over normalen kjempe-høy. Men jeg er nå der. Planlegger flere ganger de første ti minuttene og «gå-på-meg» ei lårhøne eller andre abnormaliteter, men får det liksom ikke til. Klarer til og med TRE ganger å unngå å havne på trynet i løypa. Da får jeg selvfølgelig skryt for å «hente meg fint inn!» Bare vent til jeg klarer å ramle du..! Da knekker jeg antagelig ski OG staver for flere kommuner på en gang..!

Men vi kommer oss inn til Eiksetra, som faktisk er stengt fordi vi er FOR TIDLIG ute!?? Og jeg møter kjent folk i løypa. Det er jo typisk når jeg er født og oppvokst i området. Men jeg tenker egentlig at det er positivt, for da har jeg vitner. Jeg møtte; tre fra Akropolis jeg bare vet hvordan ser ut, Terje Hennum og Line Haug. Snakk med dem hvis du ikke tror meg.

Det er egentlig bare èn bakke jeg sender Joa ned først fordi jeg ikke kan se hvor den ender. Det er skikkelig kiipt å sette utfor, også går det PLUTSELIG til venstre rundt ei gran altså. Da runder ikke jeg DEN grana for å si det sånn! Dessuten; løypene har for krappe svinger for mine lange ski!? Det er jo ikke MULIG å knekke nesten to meter ski, rundt noen av de svingene uten å måtte stokke beina!? Latterlig opplegg det der med planker på beina..

Men ok – jeg skal sikkert prøve en gang til. For; Åkei da.. Det er sikkert ikke det VERSTE jeg har gjort! – men nei, jeg blir IKKE med noen VERDENSMESTERE på ski. Jeg gidder IKKE gå fort og langt, og jeg gidder IKKE HESEBLESE etter ALLE. GLEM DET. Jeg har også sagt klart i fra at jeg blir ikke med noen som går med bikje «på seg». Det er så jævla borti natta urettferdig at DET er et ikke-tema. Da må jeg ha bikje og.. Ellers er det juks. Men jeg liker å være ute da… Så åkei.. Jeg gjør det sikkert igjen.. (Skikkelig hard innrømmelse det der..)
Og neste gang setter jeg pris på å få kvikk-lunsj halvveis.

Siste «bakken ned» til parkeringsplassen er det selvfølgelig ikke mer løype igjen, så da står jeg like gjerne mellom bena til Joa. Det ser nok kult ut.. Haha… Men er litt tryggere. Jeg ploger helt klart bedre med en som har kontroll bak meg.. Og nei, det føles ikke sexy i det hele tatt.. Jeg er 35!!

Slenger på noen bildebevis… Jeg HAR gått fra Eggevollen til Eiksetra før kl 12 i dag! TENK DET!!! 🙂 🙂

Dette er bakken uten ende.. Da sendte jeg Joa først ned.. Hehe.. TRIKS!
På parkeringsplassen før avgang.. SPRUTER OVER AV LYST!!
JEG VAR HER!!
Jeg foran, han bak... Måtte nesten "vente" her sikkert.. :)"as if..."
.. Talent.. "Født med ski på beina..!" BULLSHIT
Sånn kom jeg meg ned siste "bakken" Søtt....

… men jada.. Det var hyggelig altså..! Joa er fin å gå på ski med han, det er bare jeg som ikke egentlig LIKER det. Men jeg får øve da. DOG; avtalen var; jeg blir med på ski – hvis han blir med på spinning.. Noen som melder seg frivillig til å bli med oss på inne-sykkel!? TAKK!!

Puh.. Ti-årets første ski-tur unnagjort! Status:

 • Blåmerker, null
 • Knekte bein, null
 • Ødelagte ski og utstyr forøvrig, null
 • Kalde tær, null
 • Latterkramper, to
 • Fall, null
 • Kvikk-lunsj, null
 • Kaffe, null
 • Ødelagt selvtillit på ski, en halv – jeg blir nok ikke bedre..
 • Smil, tolv
 • Tårer, null

… Hmmm.. Kan umulig ha vært såååå ille da???

Reklamer

3 kommentarer om “Fra Eggevollen til Eiksetra PÅ SKI!!!

 1. Heier på deg jeg :))
  Liten utfordring , he he : Vi skal gå på ski i Hyggen, der er det ingen skiløyper og ingen bakker, ha ha, med bikkje, uten skisko for har ikke og uten langski for har ikke det heller men klarer å hoste opp duddler (får mye bedre styring) og skolisser, evt. strips (ikke spør hvorfor det er flust av strips i Hyggen!) Så korte ski og bikkje evt. på deling med akebrett. Jeg tar med kvikk lunsj og nytt kamera :)))

 2. Så flink du har vært!:) Jeg har ikke prøvd skia enda..Får vel vente til jeg får meg en kjæreste som drar meg med! hehe! Men fikk flashback når jeg så skia dine- vi har like! 😀

  1. ERGO; dine ski er heller ikke helt nye! 🙂 Dra på ski uten kjærste, men med venn/inne som er like god som du!! 🙂 God trim altså! 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s