Krakow, Rose-vann, Karneval og beskjed til Skien!

Jada.. Jeg har fått høre det! Både herfra og derfra… «DU – hvor lenge skal du ha blogg pause??!» Mamma spurte meg i dag om jeg bare gikk rundt og sang om dagen..!? «Jeg er forelska – forelska – forelska!!» Altså; jeg gjentar; jeg er ikke 16, men nå faktisk 35! 🙂

For tenk; når jeg var i Krakow hadde jeg jaggu litt bursdag og! – det var ikke verst! Jeg og Andre Etasje dro altså til Polen for å shoppe.. Vi dro ned med ca 7,5 kilo hver i kofferten. ÅSSEN ER DET MUUULIG??! Jeg har aldri dratt på fem dagers tur EVER med så lite med meg. MEN; skal  man shoppe, må man faktisk unngå å ta med seg for mye, for da bare MÅ man! 🙂 Så bortsett fra det vi stod og gikk i, hadde vi med oss en bukse, en genser, to par sokker (hvorfor to?) og et sett undertøy hver. Samt hårbørste, mobil lader og ansiktskrem. THAT WAS THAT!!! Og jeg tuller ikke!

Første dag endte etter ti timer shopping. Ti strake timer. Så fortsatte det sånn resten av uka. Vi hadde shopping-skader i skuldre og bein når vi møtte torsdag med litt middels kjøpesenter modus…Strekk på innside lår, vonde skuldre og armer så lange som Nilen! – Vi stiller oss nå meget undrende til hvorfor så store kjøpesenter i Polen ikke har oppbevaringsbokser eller utleie av sherpaer, så man kan få med seg enda mer? Vi gikk BANANAS!! Det er heller ikke tull..! Koffertene hjem veide rundt 25 kilo med «heavy» godt klistra utenpå! Vi kan faktisk ikke si «Jeg har ikke noe å ha på meg» de neste 8 måndene.. Minst! Ikke mindre enn 7 par vinter sko, – hver! Jakker, undertøy, bukser, hansker, ALT man må ha for å overleve.. Alt ble med hjem. Vi måtte pakke om koffertene to ganger for i det hele tatt å få de igjen. Det er helt vanvittig. Men GUNN – så deilig! – Nå er det gjort.

Vi har ikke sett noe annet av Krakow en kasseapparat og kleshengere. Dog; på kartet har vi sett at det var rimelig nøyaktig en million kirker og andre gamle serverdigheter og se. Vi registrerte at utenfor kjøpesenteret var det mellom 10 og 15 pluss grader, og vi registrerte overskyet vær og noe regn. Men det plaget oss lite inne. Leiligheten var flott og sentral, og når vi endelig hadde fått igjen koffertene torsdag kveld var det dags for en tur ut.

Vi valgte den nærmeste restauranten pga navn og lokalitet.. «Kalinka»; en russisk restaurant 200 meter unna. Ikke snakk om at vi orket å gå en meter lengre en streng tatt nødvendig! Legger og lår formelig skrek etter hvile! På «Kalinka» var det ingen mennesker, bortsett fra oss og de to som jobbet der.. Vi slang oss ned vet ett (!!??) ledig bord, og bestilte drikke og mat. Vi fikk drikken først. Russisk champagne (cava) som rett og slett smakte rose-vann med bobler. Og jeg kan love deg ROSE-vann er ikke spesielt digg! Og full blir du og! – Faktisk såpass at vi fremdeles er usikker på hva vi faktisk spiste? Jeg husker bare jeg brukte lang, lang tid på å få det ned. Jeg prøvde å få dreis på et stereoanlegg som stod i ett hjørne, uten videre hell, da jeg ikke skjønte skvattet av alle de russiske cd`ene som lå der.. Men; hell i uhell; kokken kunne spille gitar! Flott! Jeg sang selvfølgelig av full hals! Aner ikke hvorfor jeg driver med det hver evje gang jeg får mulighet. Blir reine popstjerna. Samma hvor jeg er.. Usj.. Og så bestilte vi mer vin..

Her skal jeg vise et bilde av interiøret på «Kalinka»:

Her ser du bordet vårt!!

Det som var dumt med dette interiøret var jo selvfølgelig de draktene som var bak der.. For etter den flaska med rose-vann ( og det er ikke Rosè- vann jeg mener, men ROSE, som i blomsten rose – tror type rød… ill-rød), klarte jo ikke jeg annet enn å si; Can I try that on?? – Yeeeees….??! sa dama.. Hehe.. sa vi..

HÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆHÆÆ!!! En til deg og en til meg!!!!

Og du snakker om.. De to bak disken, som ikke en gang hadde HØRT OM Elvis Presley, så sånn ut når vi gikk…

"... takk og lov, nå går`em..."

Så jada.. Vi sov ikke så godt den natta.. Skylder på rose-vannet. Etter å ha gått en tur til sentrum for å finne høl i veggen og mulig noe mat (fant ikke), sloss med porten for å komme oss inn i leiligheten, spist Andre Etasjes «hjemme»-lagde ostesmørbrød med røkt skinke og ost – som lukta egg og bacon – helt klart, våknet kl fem på morran for å hølje veske og rista oss til flyplassen.. kom vi da hele hjem. Flyreisen gikk sånn passe greit – og jeg var strålende fornøyd når jeg kom hjem til kjærsten min. Hans kommentar var faktisk: «Jeg er så glad du har venninner du kan dra på shopping med!» Det skjønner jeg godt; ingen mann i verden hadde holdt ut det reset jeg og Andre Etasje har kjørt den uka der.

Men ikke spør meg hvordan Krakow var, med mindre du lurer på om banktransaksjonene gikk greit. Det så sånn ut på nettbanken når jeg var innom for å sjekke i dag. USJ – fikk litt frysekuler, men det var planlagt og greit. Jeg har kost meg. Nok en ferietur jeg ikke har vært med på maken til ever. La oss kalle det en TEMA-TUR.. For jenter.

Ellers har jeg feiret bursdag hjemme til langt på morran, og i dag har jeg vært hos mamma og spist pinnekjøtt. «Det er mer igjen til jul!» – er beskjeden til mannen som sitter i Skien og antagelig leser over bloggen min.. Jeg hører du følger med! Det er koselig det!

Men NÅH: skal jeg baaaaaaaaaaaare kose meg hos kjærsten min! I dag har jeg faktisk blogget hos han! Jeg må jo bare komme i gang igjen!!!  – og i morgen; håper jeg å få vist dere et kjempe stilig bilde jeg fikk til bursdagen min! (Det er bare på en annen mail gitt!) – jeg blei såååå kry!!!!

So long folks!!

Reklamer

5 kommentarer om “Krakow, Rose-vann, Karneval og beskjed til Skien!

  1. Endelig kom sola mi tilbake!!!! PUH 🙂
    Tema ferie ja, hmmm, VELDIG god ide 😉 Tema Selskapsresan tjoho!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s