RØDTANGEN CAMPING OG HÅRNSJ I HELGEN! FANTASTISK!!!

Med bilen pakket som om vi skulle flytte, kjørte vi til Holmsbu fredag ettermiddag. Bevæpnet med ett lånt 4-manns «Nordkapp» telt og to billetter til konsert, ankom vi Rødtangen Camping. Der er de jo fantastisk hyggelige!! Alle kjenner camping-liv følelsen ikke sant? Man gjør det bare liksom aldri!?? «Camper» altså.. 🙂

Hundre prosent innstilt på å klare å slå opp det teltet uten å knekke stenger, og gjøre oss helt «ut» for de erfarne turistene på plassen, bestiller vi gress-plass til dagen etter, av mannen i bua, som snakker nordlending så det riktig synger i mine øre i alle fall! Så sier han; Dokker vil ikke ha ei hytte tel 300 kroner i steden da?? To nano-sek senere; VI TAR`N!! Derfra og ut, har alt gått på skinner!! –

Vi fikk altså hytte! Tofte-hyttene tror jeg de kalles. Ikke akkurat hotell, men helt klart mer enn bra nok! Med egen do og dusj-hytte, og utlangt vann, kan vi vel kalle det. Utsikt over hele campingplassen og sjøutsikt om du la godviljen til!

I Hårnsj (det er det det faktisk heter, sier de «innfødte»)går det en buss. Den er blå og kjører frem og tilbake mellom Rødtangen og et annet sted jeg ikke vet hvor er. Den går omtrent hele dagen og han mannen som kjører har vist kjørt den i en million år. Vi hadde lest om bussen HER, og fått med oss at den gikk hver halvtime. Men i den artikkelen står det jo ikke noe om buss-siesta`n som inntreffer kl 1530 og varer til 1930. Så når vi hadde vært innom mannen i bua  og sagt; «Vi blir til søndag!» – når klokka var 1630, for så å gå til bussen, var den i allefall ikke der..  Hva gjør`u da? Frem med tommelen og haike! Og folk stopper utpå det glade «sørland!» Først fikk vi haik med en fornem frue til hotellet, så var det ei på vår alder (?) som kjørte oss til det eneste ledige bordet som var å oppdrive i Hårns, rett uten for Brødrene Jensen! Snakker om flaks?

Alt har gått som smurt. Vi var på konsert på Privaten på kvelden, (det blir egen blogg litt senere i dag!) og når vi langt utpå natta skulle surre oss hjem, kom jaggu bussen da og! Egentlig hadde vi nok hatt godt av å gå en times tid, men når «kona til broren til Morten» spanderer buss så er det klart man blir med!! Ikke er det så lett å finne campingplassen i mørket der heller.. Kan fort gå feil i mørket. Særlig om man prater i telefonen samtidig! 🙂

Akkurat DA var jeg veldig glad for setningen «Dokker vil ikke ha ei hytte i steden da??» Å TAKK OG LOV! Vi hadde antagelig våknet OPPÅ den teltduken!

Etter en god natts søvn, litt slumring på hytta mens VG`s sommershow med kaptein Rødskjegg og Eli Rygg dundra utover hele campingplassen, var jeg en tur å besøkte noen meget habile og erfarne campingvognere fra drammen. Bare sånn for å snuse litt rundt. Og med gårsdagens haiketur i minne, tok vi rett og slett 1530 bussen på lørdag! Veldig flott konsept det buss greiene der altså! Det satt på en litt eldre dame som skulle til et hyttefelt langt inni skauen, så da kjørte vi like gjerne henne dit da.. 🙂 Sånn skal det værra!! 🙂

Pizza`n på Cafè Juno hadde blitt anbefalt en fjorten-femten ganger, så vi dro dit. Det var jo ikke noe å være lei seg for! Sultne som ulver gikk pizza`n rett ned og mission ble igjen completed! Vi har da selvfølgelig fått bord rett under varmelamper, og hellet bare fortsetter å følge oss! – Etterhvert er det privaten sin tur igjen, og der treffer vi Miranda, Laisa, Jean-Claude (som forøvrig jobber som nesten utbrent ekteskapsrådgiver, jeg tror han snart er utbrent i alle fall), Fred-på-jord, Lagt-til-Kai. Stor, stor stemning rundt bordet og det ble ikke noe labrere når man fikk kjørt ungene over fjorden og virkelig sett om vi kunne klare å fylle bordet med kaffekopper og glass. Lagt-til-Kai, falt etterhvert fra, men Djulia, Victoria, Miranda, Laisa, Jean-Claude og Fred-på-jord avslutta kvelden på Brødrene igjen. Som forøvrig nå hadde gått over til å være kun fettere. Der møtte vi også kles-bransjen fra Drammen. -Og selv om Djulia tok bussen, ble vi andre sittende til lyset gikk av. Det gjør faktisk det i Hårns på fetterne. Det går AV.

Tidlig oppe i dag, vaska hytta og satt nesa hjemover. Føler at jeg har vært borte i 5 dager i steden for 2! Så bra å gjøre noe helt impulsivt! Blitt kjent med nye mennesker og opplevd fantastisk masse. Ikke bare det; Vakre Holmsbu med den intime og flotte atmosfæren ligger en halvtime fra Drammen! Man kan jo nesten pendle! Neste år skal litt av ferien tilbringes der, sånn er det bare bestemt.. HER kan du lese mer om Hårnsj. Det anbefales på det varmeste!

Så; bilder.. 🙂

Fantastisk skilt! "VERDENS" faktisk!!
Vakkert, vakkert!
"En bussjåfør, en bussjåfør, han kjører deg helt dit du vil!"
Nok et verdensberømt Juno-skilt!
Til venstre for hytta, før treet, kunne vi så vidt skimte vannet. Nesten.
Alt er lov i Hårnsj, rakksokker, joggesko og shorts! MÅ jo ha vært varmt?? Eller kaldt??
Pizza med pesto!! MMMmmmmm!!! JA!
Reklamer

Én kommentar

  1. Ååå deilige pizzaen! Den er NICE! Er sånn deilig sliten idag etter bare leik, krabbefangst og terningspill:-) ELSKER ELSKER Hårnsj og Rødtangen. Jeg skal og leie hytte en uke neste år, med Gry som var med oss. Det er paradis på jord:-) Er så glad du har oppdaget dette jeg!! :-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s