Svenske flagg i 17.mai toget, er det greit???

På 17. mai ble jeg faktisk møtt med det første kunne-blitt-blogg-innlegg kl 0900 om morran. Jeg dro til Meren for å gå i toget til kirken, og der stod jaggu Lier Janitsjar klare i fronten med faner og flagg. Det er jo forsåvidt ikke første gang de stiller der morgenfriske i ny-pressede uniformer. Med fanen i midten og det norske flagget på den ene siden, veiet jaggu det svenske på den andre siden?? HÆ!?? Jeg fikk jo mer eller mindre SJOKK!!! SVENSKT FLAGG PÅ 17.MAI!??? MIDT FORAN I TOGET? PÅ VEI TIL KIRKEN??? Altså; da stod ikke verden til påske for min del. Jeg bryter selvfølgelig ut «HALLO??!!» – og lurer på om det har rakna fullstendig for 17. mai komiteèr og det som er!! En dame forteller meg at det er korpset som har svensker på besøk og de er med å spiller.. ALTSÅ, det interesserer meg midt under stakken! Hvis det er sånn at tyrkere som bor i norge (eksempelvis) ikke får veive med sine flagg, skal vel ikke svensker på norges besøk med en tuba under armen være noe unntak?? Jeg skjønner ikke BÆRA!!!! Og synes at 17.mai feiringen tilhører det norske flagget. FERDIG MED DET!!!! – Det flagget var sånn splitta i enden, jeg vet ikke om det har noe å si, men HALLOIS!! Jeg blir provosert!!!

Men skal innrømme at jeg tar dønn-feil om noen kan forklare meg det på en skikkelig måte..  Sånn; det blei jammen blogginnlegg av det??

Når det gjelder 17. mai forøvrig skal det også sies at igjen var russetoget i drammen rimelig dårlig. Og det synes jeg er helt flott! Dog; de hadde flere plakater enn vi hadde når jeg var blå og gikk sliten gjennom gatene. Russen er sliten, og det skal dem være. Jeg lo meg igjennom nesten hele paraden!! 🙂 Særlig av de som sang; «Lavrans hadde rett! Lavrans hadde rett!!» HÆHÆHÆHÆ.. FANTASTISK GUTTA!!! Hvis russen skulle fått flere togforbud utover det og ikke ha biler og busser med (som de har brukt MASSE tid og penger på), burde det være forbud mot å dele ut russekort til unger. Akkurat det ble nesten farlig kaos akkurat der jeg stod. Men men.. samma det. Det skal være kaotisk med russen. De burde fått vist frem kjøretøyene sine og være grise slitne. Og foreldre langs veien burde holdt unga sine i øra. Det var faktisk PAKKA med folk som så på det toget så, kom ikke her og si at det ikke trekker folk! 🙂

Jeg fikk sett både niesen min og tremening, så jeg er fornøyd! Og jeg lo masse!! 🙂 🙂

Så til menn og bunader.. JA!! Løp og skaff deg bunad hvis du har råd og ikke har en allerede. Og bruk den.. HJELPES.. Det er flott altså!!!!

Bortsett fra ei i cherrise åletrang kjole som ikke burde hatt på seg neo som helst som var åletrangt og ei i bunad med sølv tresko, og en god del alt for møkkete joggebukser og gensere, synes jeg faktisk folk var riktig så fine i tøyet.. 🙂 Jeg var imponert både over å få parkeringsplass og ingen bot, og at vi fikk både mat og servering kjemperaskt uten å ha bestillt bord først, og at var suuupert!!

Jeg møtte tidligere nabo og fotograf som tok bilder av meg, og var generøs nok til å låne bort kameraet sitt så jeg fikk bilde av oss også. Legger det ut i neste blogg! 🙂 Takk, Kollis, du er en sann venn, som blir enda kjekkere i bunad, når du får deg den! Klem klem!!

Jeg er fornøyd med 17.mai!!

2 kommentarer om “Svenske flagg i 17.mai toget, er det greit???

  1. Hehe minner om den gangen vi hadde besøk av brevvennene våre fra Sverige da jeg gikk i 5? 6? Klasse. Da gikk de med svenske flagg i toget og deeet blei det pr ut av. De var nokså fornøyde de fra Örebro, for dem kom i sveriges største avis pga oppstandelsen som blei!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s