Jeg ble veldig rørt på tirsdag, gitt..

Først og fremst! TUSEN TAKK for alle kommentarene på bloggen min på tirsdag. Det kom på sms, face og bloggen, og jeg satt veldig pris på det!!

Den bloggen var bånn ærlig, og jeg skrev den ikke uten frykt. Det hele blir litt mer fryktløst fordi jeg vet at pappa ikke er en kløpper på internett, og han leser nok ikke bloggen min. Derav setningen på slutten; «Jeg tror ikke jeg har hengt ut noen». Han vet ikke at jeg skriver. Og det gjør det litt lettere. Jeg har ikke så veldig lyst til at han skal vite hvordan jeg har det, da han forsåvidt har nok med seg selv. Han skjønner nok mer enn jeg vet, men trenger kanskje ikke lese det. Jeg tar helt klart en sjanse. Men i løpet av det siste året har 413 innlegg, og blogging i ett år, gått han hus forbi. Han synes jeg er god til å skrive taler, og forsåvidt holde dem, – det holder. 🙂

Midt oppi alt dette får jeg altså en rause med kommentarer og sms via denne høyst fungerende elektroniske syber-verden. Jeg blei slørete i blikket mer enn en gang av mail og gode ord. Men det gjør ikke noe. Venninne-i-krigen satt nord i Afghanistan og gråt på mine vegne, og venner sendte meldinger med empati og løfter om en bedre dag i morgen, med litt moro på hockey-kamp (blogges senere en dag). Takk og takk! Folk jeg nesten aldri snakker med og de tøffeste gutta i gata viser seg å ha et hjerte (ikke overraskende, men det synes ikke fult så ofte som hos allerede tårevåte og lett rørte venninner). Og som liste-venn skrev; det er faktisk litt rørende å se at folk bryr seg så mye om min blogg og mine tanker. Overskriften gjorde nok sitt til at den tok av på dt.no, men det var faktisk ikke tenkt på.

Og det var jo ikke derfor jeg skrev. For meg er det litt terapi, og det renner ut på tastaturet. Og ja, med den responsen; jeg ER heldig. Håper en dag jeg kan hjelpe andre som trenger det. Det som er vanskelig nå er å vite hvor jeg liksom ER oppi alt sammen. I noen situasjoner er jeg på en måte klar i hodet, andre ganger helt ullen. Det er så rart. Jeg kan si ting jeg egentlig ikke helt hører, eller forstår, eller den berømte snakke før man tenker?? Jada, i fleng! Jeg glemmer mye mer enn før, og jeg synes det er litt skremmende. På god vei til å bli mental da eller?? 🙂 Nei, det er nok ikke så ille håper jeg, men jeg burde sikkert gire ned ett par hakk, og finne MEG inni MEG.. Jeg er jo her ett sted. Jeg finner noen ganger bare ikke helt hvor.. Hva vil jeg egentlig?? Jeg har en million spørsmål i hodet, og ingen kan svare meg. Det er frustrerende!

Andre trivielle ting blir innmari store. Sånn som andres klaging over været.. Helvete, drit nå i været!! Så kan jeg finne på å klage sjøl to timer senere. Det er fordi jeg glemmer litt når jeg ikke har cellegift og sykehus fremst i hodet. Og da føler jeg meg så utakknemlig! Og det er vel ca det verste jeg veit! Jeg skal ikke klage på ting som ikke er noe å klage på! Og jeg skal ikke påføre andre min elendighet, dersom den ikke er virkelig, og jeg skal være snill og god. SÅNN!

En venninne sa en gang til meg (med stor fare for å gjenta meg selv) «At alle erfaringer er ikke gode erfaringer.» Der er jeg dypt uenig. Jeg mener det, så lenge man lærer av det man har erfart. Dersom den kanskje ikke var så hyggelig, eller kanskje kostet deg litt samvittighet, bekymringer eller tårer, så TROR jeg oppriktig at om du LÆRTE noe, så var det nyttig. Ergo en god erfaring. Jeg gjør dessverre sånn erfaringer fra tid til annen. Men da får man jo bare slutte å gjøre dumme ting da? Eller slutte å la andre påføre deg dumme ting? Eller prøve å lære hva det var universet prøvde å lære deg denne gangen? Dessuten; du er så mye mer rustet til å hjelpe andre som er nede om du kan sette deg inn i litt kiipe situasjoner. Jeg tror det er da du er en venn… Og det var det mange som viste meg i går. Empati!

Og i utgangspunktet; «Man skal være mot andre slik man vil at andre skal være mot deg!» Det står i Bibelen, fritt omskrevet (kan vi si) av Torbjørn Egner i «Kardemomme by»:  Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil!  Noen ganger blir det glemt… Men vi mener det jo ikke sånt gjør vi vel?? Jeg lover å ha respekt for andre som har trøblete livssituasjoner, og se litt stort på ting. Jeg skjønner jo at det kan krølle seg litt i topp-etasjen. Så igjen; en stor klem til NOEN som hørte på meg når jeg sa noe viktig!

Unnskyld for de gangene jeg har vært «Tante Sofie», for det skjer!

Så i dag er det en ny dag. Jeg skal gå med hodet høyt og ett åpent sinn.

Reklamer

5 kommentarer

 1. Mamma syns du skriver så fint og er flink til å utrykke deg på en utrolig fin måte.
  Kunne ikke vært mer enig jeg!!

  STOOOR klem fra meg

 2. Kjære kjære søsteren min!

  Du er så vanvittig flink til å skrive….
  Skulle noen ganger ønske det var meg som hadde de evnene. Skulle ønske det var jeg som var flink til å skrive blogg, rett og slett for å kunne uttrykke meg til verden og si det jeg føler og mener, slik at folk kunne skjønne atv det faktisk ikke er så greit bestandig… SKulle ønske jeg kunne snakke sånn som bare du kan, uten å bli missforstått hele tiden, men i stede gjør jeg motsatt av hva du gjør, lukker meg litt inn imeg selv, klarer ikke å sette ord på hva jeg føler og mener, lukker verden bort og vil bare ikke noe….. Mange ganger har jeg angret på at jeg er sånn, tusen vis. og like mange tusen ganger har jeg ringt til deg og sagt hvor kjip verden er og du forstår meg. Du gir meg alle de rådene jeg gir andre i sånne situasjoner setter perspektiv på ting og forklarer meg ALT sånn at det roer seg litt i kålen!
  Vet jo at du syntes dette er drit kjipt, og det gjør jo jeg også, jeg er ikke flink til å si det akkurat nå og sier heller at jeg ikke kan akkurat nå eller det passer dårlig, men saken er faktisk det at jeg hater å være på det sykehuset, ganske sykt når jeg jobber der selv. Akkurat nå takler jeg ikke noe føler jeg, setter ikke ord på noe fornuftig, har ikke lyst til å gå på jobb, ganske utrolig til meg å være, og er ikke i form. Men lover at du skal få fri neste gang. Da er det min tur igjen. Har ikke vært flink de to siste gangene jeg. Skjønner nå når jeg leser her at jeg ikke er god på å altid stille opp for deg sånn du ALLTID gjør for meg. Men det ga med jo en oppvekker også. Jeg tar meg sammen!
  Er ikke flink til å fortelle deg hvor utrolig flink jeg syntes du er, hvor vannvittig god du er til alt du gjør og hvor gjennomført glad i deg jeg egentlig er….men det skal jeg bli mye bedre på. Kan ikke love deg at jeg sier det i rene ord, og ikke skriver jeg det i noen blogg for jeg er ikke god på å utrykke ting til omverdenen desverre. Men jeg håper jeg kan klare det uansett av handling til deg.
  Fortalte en dag min kjære om brevet til deg om jeg plutselig skulle bli borte, og han syntes nok jeg er litt rar men det er min måte å si ting på og er nok litt glad for at jeg kan klare noe på papir eller i tekst siden jeg ikke er god sånn ellers…
  Er så utrolig glad jeg har to så flotte søsken som jeg har, og skulle ønske jeg kunne klare å rope det ut til hele verden, men så sterk semme har jeg ikke. så jeg sier deg det nå: Ville aldri ha byttet deg ut om jeg hadde fått hva som helst. Det er ingen som er bedre enn deg og jeg setter utrolig pris på at du er tante Sofie inni mellom….

  Tusen takk for at du er så vannvittig god til å sette ord på hva jeg ikke klarer å sette ord på og tusen takk for at jeg sitter å griner på jobb i vestre ViIken sykehus:) , tusen takk for at du setter livet i perspektiv og tusen takk for at du er akkurat den du er.
  Tvil aldri på at du er den beste av alle uansett om livet går litt på tverke. Og tvil ALDRI aldri aldri på at jeg er vannvittig glad i deg!

  Klem Søster.

 3. Sitter her med tårer i øyenkroken! Du er så flink til å skrive og jeg kjenner meg så igjen! Sikker på at alle forstår «Tante Sofie» trekkene 😉 Sender en klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s