Sagaen om ISFOLKET!

I dag på jobben kom jeg og min kollega plutselig inn på bøker, og i samtalen; hvor får krimforfatterne det fra?? I blant alle detaljene og alt som skjer, kom vi inn på Margit Sandemo og hennes Sagaen om Isfolket. Jeg har lest alle 47 bøkene tre ganger, med ca ti års mellomrom. Jada, kall meg Kråke, men de bøkene trollbinder meg hver gang! Husmorporno på lavt nivå?? Samma for meg! En venn av meg (som i hannkjønn) har også lest dem. Knegg.. 🙂

Sol, Silje, Villemo, Tengel, Heike, Vanja, Sølve og Dominic, listen er uendelig over skikkelser jeg husker og innbilder meg  i hodet at jeg kjenner, og aldri har sett noe annet sted enn i fantasien. 🙂 Smiler, og registrerer at de bøkene må jeg få tak i innbundet..
Det som er så flott med å ha lest de før er at du «vet» når du kan skumme igjennom. Det er en og annen krig i serien som jeg ikke har lest såå nøye på de to siste gangene.

Fakta om bøkene kommer her: (Fritt klippet og limt fra Wiki:)

Sagaen om Isfolket er en bokserie av den norske forfatteren Margit Sandemo, utgitt i perioden 1982–1989. Bokserien er en slektssaga som starter på 1500-tallet og ender i 1961. Den består av 47 bøker, alle på ca 250 sider, som samlet er utgitt i et opplag på over 6 millioner eksemplarer i Norge. Serien er oversatt til dansk, norsk, islandsk, finsk, polsk, ungarsk, tysk og engelsk.

Historien begynner i Trondheim i 1581, med historien om Silje Arngrimsdatter, og hvordan hun kommer i kontakt med Isfolket, et lite samfunn som lever i en isolert fjelldal. Derfra følger serien historien om Isfolket opp gjennom århundrene, både i Skandinavia og på reiser i Europa og Asia.

Isfolket lever under en slektsforbannelse som begynte med forfaderen Tengel den Onde. Forbannelsen gjør at én person i hver generasjon – en «rammet» – vil tjene det onde. De rammede individene kjennetegnes av gule katteaktige øyne, og mange har også misformede skulderblad som ender med en spiss oppover, og fremtredene mongolske trekk. Andre igjen er usedvanlig vakre. De har alle magiske evner, men også potensialet for bunnløs ondskap. Noen av de rammede velger å kjempe mot ondskapen inni seg, mens andre omfavner den.

Hver bok forteller en separat historie, og det er historien til en eller noen få medlemmer av slekten. Veldig ofte er hovedpersonen en kvinne, noen ganger et medlem av Isfolket, men noen ganger en som gifter seg inn i slekten senere. Mange av bøkene er også fokusert på de forbannede individene av slekten, deres kamp mot eller for sin egen ondskap, og også om hvordan de bruker kreftene sine, enten det er til godt eller ondt.

De opprinnelige pocket bøkene er vist utsolgt, men Schibsted forlaget har kommet med en jubileums utgave, 25 år, og den får du tak i HER. – til halv pris! Også er det nok drøss og lass av dem på bruktmarkeder og diverse 🙂

HER kan du lese Margit (jadda, vi er på fornavn 🙂 ) sine sider og bakgrunnen for Isfolket.

Og HER kan du ta en av de en million testene, og se om du husker noe fra serien, om du har lest den da.. Maaagisk for oss litt svaksynte!

 

At jeg ikke har skrevet dette innlegget før skjønner jeg ikke… 🙂

Reklamer

8 kommentarer om “Sagaen om ISFOLKET!

  1. Sagaen om isfolket er fabelaktig. Jeg likte også heksemesteren serien godt og hvordan de to seriene flettes sammen i Lysets rike, er genialt. Godis for fantasien!
    Håper virkelig de får til å lage serien de nå vil lage om sagen om isfolket.

  2. Jeg er 18 år, og holder på å lese bøkene. Har kommet til bok 32, og klarer rett og slett ikke å slutte å lese de! Rett og slett elsker bøkene, og er så stolt at vi har en så fantastisk forfatter som Margit Sandemo:-)!

    1. For det første! – FLOTT navn du har! 🙂 Ja, fantastiske bøker, det blir veldig rart når du er ferdig! – men da er det bare å vente noen år, og lese igjen :)! God lesning!

  3. Hehe, i like måte:-)!
    Uff, gruer meg tl å lese de ferdig. Men som du sier, jeg kan lese de igjen:-) Hehe

  4. Er mann på 42 år og leste Isfolket 91/92 og har begynt på serien på nytt og den er like fasinerende nå som for ca 20 år siden 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s