Personlighetstest på jobb i dag!!

Jeg har en bra jobb! Har sagt det før og gjentar det gjerne: jeg stortrives. Dagen er full av overraskelser og full av oppgaver. Mange varierte. For  hver dag som går, lærer jeg noe nytt og aller mest; noe nytt om meg selv!

I dag ble jeg plutselig med i et team som skal jobbe konkret mot ett bestemt område. Det første vi gjorde i dag var å gå igjennom personlighetene i gruppa. Vi har alle tatt en personlighetstest og det ble gjennomgått og vi fikk tilbakemeldinger fra de andre. Rart når man skal finne ut hvordan man faktisk ER som person på jobben? Hvor ofte ser du deg selv utenfra? Hva tror du du hadde sett dersom du ble filmet en dag? Er du faktisk hyggelig mot kundene? Hvordan er kroppsspråket?

Jeg har, som også tidligere nevnt, en jobb til, på et treningssenter. Der går det veldig mye på akkurat kroppsspråk. Vi er «preformere» hver gang vi kjører time, eller instruerer kunder. Når jeg kjørte yoga timer var kroppsspråk og holdning ekstremt viktig.  Mye av instruksjonen der går nettopp på om du klarer å føre deg riktig, holde posisjonene, være tydelig og hyggelig i samme slengen. Mye informasjon skal gis, og det er lange, seine bevegelser, så du bør være korrekt. Da ble vi filmet under opplæringen. Alle grudde seg som søttan! Men du store så nyttig!! Du ser ting du ikke viste. Kanskje sier du hver gang «Bra jobba!» til kundene når du skal gi ros? Mange ord og uttrykk vi bruker er ting som henger i over lengre tid. Alle har vi kanskje vært bitt av ord som «lissom», «asså», «jadda sååå», eller «suverent»!

Jeg tror at en evaluering på personlighet og ytelse, sterke og svake sider er veldig viktig i jobb sammenheng. Men det krever! – Teamet eller personen man snakker med, må ha rom for takhøyde og bør kunne være konstruktive. Kritikk eller ros man gir må være ærlig og berettiget. Det har vi på jobben min! Vi har til og med hatt møter vi rett og slett bare kaller Takhøyde-møter. Det er flott! ( og der kom ett ord jeg bruker masse! -«FLOTT!»).

I dag har jeg fått lære at tittelen jeg kanskje en gang får på vistittkortet mitt «Tråsnelle», er riktig. Jeg samler tråder, trenger å ha mange ting å gjøre, liker konkrete oppgaver og følelsen av mestring, å være del av ett fellesskap, og jeg liker tilbakemeldinger på det jeg gjør. Jeg skravler no helt inni hampen (opptil 240 ord i minuttet), men ordlegger meg bra. Jeg er vennlig, men bestemt. Jeg kan være systematisk, men kanskje ikke alltid strukturert fordi jeg ikke alltid kan si nei. Jeg liker å samle tråder og er iherdig. Undersøkelsen stemte i stor grad, og det er ett nyttig verktøy for oss som skal kunne fordele oppgaver i teamet, vite om de sidene vi som gruppe kanskje ikke er så gode på, og utnytte det vi allerede kan.

Noen ganger er det bra og stoppe opp å se på seg selv. I dag har jeg gjort det. Moro! Jeg gjør det gjerne igjen om ett år! Kanskje ting i livet har gjort at noe har forandret seg? Kanskje har jeg byttet jobb? Posisjon? Endret ting privat??

Akkurat det siste der får man nå inderlig håpe!  Snart er det på tide og runde oppløpssiden, og motta applausen for å komme i mål.  – ikke det at jeg aner helt hva eller hvor MÅL er, men jeg skal i alle fall trykke på play!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s