Hvor skal denne tilgjengelige-data verden ende??

Du snakker om at vi lever i en stressa verden?? Ja, sånn det er i dag: helt  håpløst. Man har lite tid til seg selv og familien og det er mye komunikasjon som foregår teknologisk.

Det er ikke mer enn 5-10 år siden det startet for alvor kanskje? Når ungene måtte ha pc, måtte ha telefon og de dyreste el-toy`ene du kunne finne på markedet. «Ellers ville de henge etter!». Jeg er enig i den siste der, en unge uten pc er som en voksen uten bankkort. Det funker ikke. Glem det. Skal du være med litt må du faktisk vite hvor ctrl-tasten er, og kunne navigere deg gjennom et spill fult av levels og targets. Sånn er det bare.
Til og med de voksne har i det seneste årene rotet seg inn på feks. twitter og facebook. «Alle» er liksom ett eller annet sted i syberspace. Jeg feks: Blogg, og face. Jada, det er det det går i elektronisk på fritiden. Selvfølgelig er det ikke det eneste, men nettbanken er for eksempel ikke noe jeg driver med som gjør meg «offentlig»:

Alle har vi våre greier. Noen spiller poker på nett og du har sikkert en fast greie når du går på nett på en helt vanlig dag. Det er nesten like vanlig å logge på nett når man kommer hjem, som å slå på tv, eller ta inn posten for noen. Jeg lurer på hvor lenge det varer? Hvor lenge går det før vi ikke lenger er så tilgjengelige og offentlig lengre? Jeg synes forsåvidt det er flott at vi har godt voksne mennesker som også tør å legge ut profil på fjes. De viser at de vil være med i tiden. Fjes er faktisk for alle aldre!

Jeg spår at om et par-tre år er det veldig in å være utilgjengelig. Noen kommer til å starte sånne; jeg har mobilen på frem til kl 18 på kvelden, er det viktig etter så legg igjen beskjed, jeg sjekker den klokken 20. Etter det er det bare kvalitetstid for meg. Jeg tror det kommer. Kanskje etterhvert at vi begynner å melde oss av fjes? Noen er allerede der hvor man ikke en gang oppdaterer statusen sin. Noen klager ufattelig over andre som legger ut rubb og rake, og jeg lurer på om det ikke snart er dags for å ikke være så «offentlig» med livet sitt?

Jeg vurderte det i stad; hvorfor fjes? Hvorfor komuniserer jeg med de jeg har rundt meg på den måten? Jo, fordi alle andre gjør det. Det er mindre lyd på mobilen nå som man like gjerne kan sende en beskjed på fjes. En stund var det også sånn at vi sendte hverandre vitser, bilder og tegninger. Husker du det? ALLE sendte surr, bare for å sende meldinger. Vi var STORE på videresendinger! Hvor mangen ganger åpnet du ikke en sms for to år siden og sa; «ååå, den har jeg fått før!» Har du lagt merke til at vi er litt over det? Har du også lagt merke til at rushet på fjes med filmsnutter og ting som folk sendte til alle i ENINGA har roet seg? Nå er det mere beskjeder eller at vi legger ut på siden vår, så kan de som velge vil se. Fjesboka har nå på en eller annen måte begynt å gjøre sånne ting sjøl. Jeg vet ikke hvor mange meldinger jeg får fra dritt og møkk jeg ikke har bedt om. Har endelig skjønt hvordan jeg kan blokkere forskjellige applikasjoner når de dukker opp.

Jeg er spent på å se hvordan dette går. Jeg tror ikke vi blir så på det med å sende «shit» bare for å sende, igjen. Jeg tror også at mengden mail-surr også kommer til å holde seg nede. Slik det er nå. I starten virker det som om det er om å gjøre å vise folk at man har mail og mobil, og skjønner å bruke det? SE!- jeg har sendt deg en mail!! 🙂 Mye av det vi sender er jo helt ko-ko, uviktig og lite morsomt. Det hender jeg får tulle-mail jeg ler meg i hjel av (ref. den i går), men som regel er det greier jeg ikke leser. Jeg går ikke lengre på det med; «denne har gått rundt jorden trehundremillioner ganger, ikke la den stoppe hos deg, for da får du flass på timen og blir tjukk rundt anklene». Jeg tror vi snart slutter å gå på den flere av oss.

Så folkens, jeg er åpen for forandringer. Enten kommer det bare noe nytt, eller så er det jeg som begynner å bli gammal. Lener meg nå litt på min ten-årings niese som sier: «Jeg skjønner bare ikke hva de andre sitter med nesa i pc`n for hele dagen?? – Jeg gidder bare ikke altså jeg , tante!» – Til å ikke ha fylt 18 enda, er du kanskje en liten inovatør, jenta mi!! 🙂 Love you long time!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s