Katter og kulde!

Nå som det er kaldt og jeg har en innekatt på hospists, tenker jeg jo litt på den da. Jeg søkte litt på nettet og fant dette om katter og vinter, enten de er inne eller ute:

Endringer i værforhold betyr et endret behov for din katt. Sommer- og vintermånedene gir visse problemer for katter.

Vinter

Dersom katten din bor innendørs (eller du har den inne om vinteren), vil den ikke la seg merke av en temperaturnedgang eller de problemer kaldt vær kan føre til. Likevel finnes det et par ting du kan gjøre for å gi din katt litt ekstra hjelp.

Hvis den til vanlig sover på gulvet, kan du vurdere å flytte sengen hennes litt høyere opp for å unngå trekk. Hvis du har en eldre katt, eller hvis katten din har leddgikt, kan det kalde været føre til at leddene blir stive og ukomfortable. Den kan synes det vanskelig å hoppe, så du vil måtte hjelpe den til å finne nye måter å komme opp til sine favorittsteder på, spesielt hvis disse befinner seg høyt oppe.

Du kan for eksempel flytte en stol eller et annet møbel så det utgjør en stige slike at den slipper å hoppe så høyt.

Når katten bor ute

Utendørskatter bør bli oppfordret til ikke å være for mye inne når været blir kaldere. Nedgangen i temperatur vil få din katts kropp til å tilpasse seg ved å gro en tykkere pels og bygge seg opp vinterimmunitet.

Dersom katten din har et utendørs bosted, kan du gjerne løfte det opp fra bakken. Frossen jord vil nemlig trekke til seg masse varme. Snu inngangen bort fra vinden, og du kan også vurdere å legge på et ekstra teppe. Bare pass på å unngå gjenstander som holder på fuktighet og følgelig vil kunne fryse eller mugne.

Biler og garasjer

Hvis katten har tilgang til garasjen eller bilen, må du være forsiktig når du starter bilen. Katter vil av og til kunne legge seg til å sove på toppen av motoren på parkerte biler ettersom disse vil gi ly for vinden og noen ganger fortsatt er varme.

Tid for mat

Dersom du lar mat stå ute til katten din, bør du sjekke et par ganger daglig at den ikke har frosset. Enda viktigere er det at din katt har ufrosset vann. Hvis den ikke får rent vann, er det fort gjort at den drikker fra for eksempel vann med renseprodukter, veisalt eller anti-frysprodukter. Anti-frysproduktene er spesielt attraktive for katter og ekstremt farlige, så pass på at du tørker opp eventuell søling i oppkjørselen.

Jo mer jeg leser,  jo mer ser jeg at katter hater kulde! Allerede under 0 grader er de seriøst misfornøyde. Altså; ligger katten din på gulvet og sover i disse dager, så (jeg gjentar) vær grei å flytt «sengen» litt opp fra gulvet, dersom gulvet er kaldt. Gi den et lunt sted å være. Pass på kjæledyra deres i kulda folkens. De er jo så ubetinget glad i deg vet du 🙂 God helg!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s