Hva vet du om Hollywood Walk of Fame?

Nå er en stjerne borte.. John Lennon sin.. Den ble lagt ned i 1988, og nå er det plutselig borte. Det som er rart er at de ikke vet hvorfor den er borte? Er den stjålet, er den tatt vekk for å pusses?  I artikkelen fra ABC-nyheter står det: 

Hvor den er blitt av er det ingen som vet, men det spekuleres i om den med hensikt er tatt bort av myndighetene for rengjøring og polering, eller om det samme området er i ferd med å rehabiliteres i forbindelse med at en ny stjerne tilegnet Lennons Beatles-makker Ringo Starr etter planen skal få avduket sin egen Walk of Fame-stjerne 8. februar 2010, og at Lennons stjerne er fjernet for å rydde plass til denne.

Andre er bekymret for om monumentet rett og slett er stjålet.

John Lennons stjerne ble avduket 30. September 1988, og har vært et kjærkomment minnemonument over den avdøde Beatles-stjernen. Fans fra hele verden strømmer årlig til 1750 Vine Street, området hvor stjernen er støpt, for å markere Lennons dødsdag 8. desember hvert år.

Jeg ble jo litt imponert.. At de ikke vet hvorfor. Men så tenkte jeg; hva vet jeg egentlig om Hollywood Walk of Fame..?Google!!

Hollywood Walk of Fame er fortauene langs gatene Hollywood Boulevard og Vine Street i Hollywood, som er belagt med kvadratiske svarte brosteiner med rosa stjerner på. Stjernene fungerer som utmerkelser innen ulike underholdningsbransjer. På hver stjerne står navnet på personen som har blitt hedret og et symbol som viser innen hvilken bransje utmerkelsen gjelder. Det finnes fem ulike symboler:

  • filmkamera for filmbransjen
  • TV-apparat for TV-bransjen
  • grammofonplate for musikkbransjen
  • radiomikrofon for radiobransjen
  • komedie-/tragediemaske for levende teater

Det finnes i dag ca. 2 333 stjerner på Hollywood Walk of Fame. Den første som fikk navnet på en stjerne var skuespilleren Joanne Woodward, 9. februar 1960.

193 personer har fått mer enn én stjerne, og én person, Gene Autry, har fått hele fem stjerner, én i hver kategori. Flere fiktive figurer har blitt beæret med en stjerne; Mikke Mus, Hakke Hakkespett, Ole Brumm, Donald Duck, Snurre Sprett, Kermit, Lassie, Simpsons og Snøhvit.

Kirsten Flagstad og Sonja Henie er de eneste fra Norge som har fått en stjerne.

HER kan du se listen over stjerner pr i dag!

Det er også laget noe lignende i London i 2005.

Akkurat det med kun to norske stjerner er jeg litt i tvil om:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s