Debatten om Drammensbadet

I dag har DT et stort oppslag om prisene på Drammensbadet. Jeg har nå lest en del av innleggene på dt.no og må si meg enig i mye. – enda jeg aldri har satt mine ben der.

Jeg kommer heller ikke til å gjøre det. Grunn: liker ikke meg sjøl overvettes mye i badedrakt. Ok -i syden-landet hvor ingen kjenner meg noe særlig, men innebadet? Med klor og unger som garantert tisser i vannet? Nei takk. Jeg er heller ikke særlig god på å bruke svømming som treningsform. Jeg ser nok ut som en omvendt C i vannet. Med huet og beina sånn nesten over vannet, og magan vesentlig lavere. Det er som når jeg løper; Ku på travbanen.

badeMen det er mange som ønsker å svømme. Ikke minst er det særdeles viktig for barn å lære å svømme og være i vann. Pr. i dag er Norge så vidt jeg kan huske, rimelig langt nede på statisikken når det gjelder svømmeferdigheter blant den yngre garden. Når jeg gikk på skolen hadde vi jammen svømmetrening i 2. klasse. Vi plaska og pusta til alle klarte 25 meter uten å drukne. Gjør de ikke det lengre?? Hørte ikke jeg en eller annen «Jense-mann» som dyrt og hellig lovet vann i alle basseng?? Eller nei, det var sånn soria moria erklæring det? Stemmer det, den skulle jo ikke gjelde likevel den! Var sånn ædda-bædda det!
Det er jo ikke noe som er mer tragisk enn å lese om barn som drukner fordi ingen har lært dem å svømme! – Mitt PLIIIS til alle fordeldre, ikke gi deg før unga dine KAN svømme nok til å holde seg i live!

Så tilbake til Drammensbadet. Her har jo kommunen brukt bøtter og spann av kronasje på et bad som skal være for alle å bruke! Det må jeg si er fjær i hatten når besøkstallene stuuuper. Det er jo greit å vite at det er der da!

Og ja; det er vist dyrt å benytte. Her er prisene; direkte klippet ut fra drammensbadet.no

Hverdager: 
Voksen kr 110,-
Ungdom/honnør kr 80,-
Barn kr 65,-
I helger og høytidsdager er prisen 20 kr høyere.
Flere priser finner du her.
NB! Skapene krever hengelås. Vi har til salgs for kr 50,- pr stk

For Lierhallen er det følgende, og så fritt klippet og limt fra Svømmehallen, Lier:

Billettpriser:
Enkeltbillett voksne kr. 55,-
Enkeltbillett barn kr. 30,-
Studenter/skoleelever kr 30,- mot framvisning av student/skolebevis.
Klippekort voksne 12 klipp kr. 550,-
Klippekort barn 12 klipp kr. 300,-

Når du har løst inngangsbillett og fått nøkkel til et garderobeskap, kan du også fritt bruke trimrommet (aldersgrense 16 år). + gratis parkering.

Og vi kan vel være enig i at det er dyrt nok i Darmmen når det  er snakk om en familie på 4-5. Så kommer argumentene om at «det må du da ha råd til, sånn som du flyr på byen og blir drita, for så å ta taxi hjem!». Ja vel, jeg ser den. Men nå er det jo også sånn at det er mye man ønsker å ta seg råd til, og man velger kanskje ikke det dyreste badet dersom man kan kjøre ei mil og få det til halve prisen? Så lenge unga ble svømmedyktige eller kroppen trent, så hadde jeg jaggu valgt bort by-badet jeg og.

Men, det verste synes jeg faktisk er prisen for å parkere på marienlyst. Jeg synes det er HØL I HUET at folk skal måtte betale i dyre dommer for å holde kroppen i form. Hadde trening vært på blå resept hadde fader meg helse-norge hatt så mye kroner at vi burde fått penger for å ta den vaksinen alle snakker om om dagen. (Ikke bare det; i drammen koster svine-vaksinen kr 100, i Lier 150,- hvor henger det på greip?)
Det med parkering på Marienlyst er sykt-sykt-sykt. Selv er jeg ansatt på akropolis (der kom den) og bor i 4 minutters avstand derfra med bil. Jeg kjører KONSEKVENT til åssiden eller lier om jeg finner på at jeg skal bedrive egen-trening. KONSEKVENT. I lier kan du stå i 3 timer gratis, og innen den tiden bør jeg har svettet nok, og fått i meg nok kaffe til at det er greit å dra hjem. På åssiden kan du stå gratis hele døgnet.

Uansett om du skal kjøre ungen på trening i drammenshallen, eller banen, skøyter eller hva, så må du betale for at ungene/ du skal få en god helse? Parkeringsmessig? PÅ TRYNET. Det burde fader meg vært egen post på selvangivelsen for de som GIDDER å holde kroppen sånn nogenlunde i shipp-shape! De folka sparer Helse Norge for så mange slitne rygger (helsepersonell som må bæle og dra på deg når du blir sjuk og tjukk), overarbeidede folk på sykehus og gamle hjem, for ikke å snakke om sykemeldinger. Dere burde hatt en gull-medalje  hele gjengen!

Så til alle som trener, om det er det ene eller det andre – Takk for at du gidder å passe på kroppen din!

Til de som har satt opp parkeringsautomater som tikker og går så lenge det er åpent treningstilbud på Marienlyst, gå hjem og skam deg i kroken din!!! FYYY!!!

Det var dagens utblåsning, og snik-reklame for Akropolis!

3 kommentarer om “Debatten om Drammensbadet

  1. Flott … har savnet engasjementet ditt i saker som er viktige. Flinkissen ! Ps. tviler på du ser ut som ei ku når du løper…esel kanskje..men ikke ku 🙂

  2. Hm, nysgjerrig på hva det koster og parkere på Marienlyst..? Har ikke bil, men nå lurer jeg på det da:-) Bra artikkel Vero, helt enig i det du skriver!

  3. Mener å huske at det koster 20 kr pr. time. Det er et privat selskap som eier parkeringen så da flyr prisene i været! Ellers er jeg enig med deg, Veronica, det er jaggu dyrt å holde seg i form. I Modum har de trening på grønn resept og det fungerer vist veldig bra. Langtidsykemeldte kommer seg opp av sofaen og får mye mere overskudd til å takle både fysiske og psykiske problemer. Dette burde i grunn bli innført i andre kommuner også. Det at Drammensbadet tar seg så godt betalt for en inngangsbillett er skammelig. Det er kommunalt og burde legges til rette slik at ALLE kan bruke det. Som du sier, for en barnefamilie er det en stor utgift for èn lørdag. Bra tema! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s