Ondskapens Hotell

I kveld på TVNorge kl 2150, rett etter folk på TV2 er ferdige med å tro at de kan danse, går den mye omtalte filmen «Ondskapensis Hotell», eller «The Shining» som den heter opprinnelig.

Filmen er en amerikansk grøsser fra 1980. Stanley Kubrick har regissert filmen, og som den fleste av hans filmer er den bassert på ett litterært verk. Denne gangen en bok skrevet av selveste Stephen King.  -King (Kong??) er mest kjent for sine enormt populære grøsser-romaner skrevet på 70 og 80-tallet. The Shining ble skrevet i 1977 og da filmatisert i 1980.

Filmen er også kjent for hyppig bruk av stedicam. Det er en innretning for stabilisering av kamera under film- og TV-produksjoner. Innretningen hindrer kameraoperatørens ujevne bevegelser i å påvirke bildet. Ved å sette kameraet i en steadicam-rigg som fotografen har spent fast på kroppen, kan fotografen for eksempel løpe opp en trapp, og kameraet vil få en glidende bevegelse opp trappa

jackFilmen er innspilt på det amerikanske høyfjellshotellet Timberline Lodge (Oppført i 1938). Den handler om høyfjellshotellet «The Overlook Hotel». Jack Torrance (Nicholson) er en forfatterspire som blir ansatt som vaktmester for å passe på hotellet over vinteren. Han blir fortalt at det er vanlig at hotellet snør inne i løpet av vinteren, så han og familien må regne med å være totalt isolert i flere måneder. Dette er akkurat hva Jack tror han trenger for å finne inspirasjon og ro til å skrive en ny bok. Sammen med sin kone og sitt barn drar han opp til hotellet like før vinterstengingen for å inntre i jobben. Men etterhvert som tiden går blir han hjemsøkt av fortidens spøkelser og drives etterhvert fullstendig fra vettet. I hovedrollene finner vi altså Jack Nicholson, Shelley Duvall og Danny Lloyd.

Jeg har aldri sett hele filmen før og gleder meg til to ting; «Here`s Johnny!!» – kommentaren, som er så viden kjent og brukt når man skal drive noen fra konseptene, og REDRUM, som blant annet er vanlig ett spørsmål i underholdningsquiz; «Hvilket ord ble skrevet baklengs/ speilvendt på et speil i filmen The Shining?»

Jeg gleder meg! – tør du se den?

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s