Hvis jeg kunne forandre en ting i verden

Jeg fikk igjen en utfordring. Denne var drit-vanskelig så jeg har drøyd det litt med hensyn til å skrive innlegget.
Forandre EN ting i verden??
Egentlig burde man vel da ønske seg å kunne endre alle ting i verden?

Men nei, det går ikke. Faktisk så kan jeg ikke tenke meg å endre noe ved første tanke. Dersom jeg sier at jeg ville fjerne krig, ville vi da vite hva fred er? Dersom man tar bort de slemme tankene, vil vi da vite hva som er gode tanker?  Dersom man ikke har sult i verden, vet man da å sette pris på å ha nok mat?

Jeg tror kanskje ikke vi tenker over dette i det særlig ofte. Jeg tenker veldig sjelden at jeg er skikkelig heldig som har en dusj, hver gang jeg dusjer, og takker for at jeg slipper å vaske meg i bekken. Jeg hadde jo vært møkkete fra september til juni, hvis det var tilfelle. Jeg tenker også sjelden på at jeg er heldig som har tak over hodet, når så mange millioner sitter under åpen himmel dag og natt. På den annen side har jeg til gode å høre at en kristen sier «jeg tror like mye på Satan som på Gud». Det er for heavy veit du. Men hvor hadde Gud vært om vi ikke hadde Satan? Hadde man da hatt noe å måle det gode mot?

I min verden er jeg takknemlig for balansen. Jeg må ha gode og onde dager, jeg må ha gode og mindre gode opplevelser. Jeg må ha forandring og jeg blir fryktelig urolig hvis ting bare går i dur og aldri moll.  Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg kunne ordne det sånn at ingen opplevde krig og ingen opplevde sult, for hjertet mitt sliter litt når jeg ser eller hører om noen som har det skikkelig pyton. Men dersom jeg gjør det, hva står man igjen med da? Noen ting kan kanskje bli værre? Jeg er overbevist om at man kommer til å få nye kriser dersom vi rydder opp i de gamle. Mennesker skjønner ikke å være fornøyde med det de har dersom ingen har det værre. Synd men sant.

MEN; om jeg kunne ordne noe for verden, skulle jeg ønske at den besto! Jeg skulle ønske at vi klarte å ta vare på Tellus nok til at menneskeheten kunne overleve i mange millioner år, kanskje vi da en gang får mulighet til å skjønne og sette pris på det gode og det onde. Jeg ønsker mer kunnskap til verdens befolkning. Sett pris på ting du har, vær glade for dine medmennesker og ta vare på din neste. Gjerne den neste du ikke en gang kjenner og.

Ups; det var kanskje to ting det??  Åkei, da går jeg for mer kunnskap til  verdens beboere…

Sender den videre til Kate`s Corner!

Reklamer

4 kommentarer om “Hvis jeg kunne forandre en ting i verden

  1. Tja, synes ikke du er så grei nå, Berta!;) Nå må jeg virkelig gå grundig til verks her ja… Men takk likevel, det trengs! Men litt av et regnestykke dette! 🙂

  2. Hey!

    Jeg følger Sundes spor og finner et veldig godt formulert og tankevekkende innlegg som resultat av utfordringen i går! Fantastisk!

    ( Lenker til dette innlegget fra min blogg, for jaggu var det godt tenkt!)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s