Beth Hart

(Dedikert til Lisadug – for rause ord, og enorm glede..)

Beth Hart
Beth Hart

Hun er født i LA, California. 24. Januar 1972. Hun er rå, hun er ekte, og ærlig, jeg digger henne, og hun kommer til Notodden, NORWAY!!!

Beth Hart (36) er en amerikansk unik artist innenfor sjangerene Blues,Soul og Rock som vel er det nærmeste man i dag kommer nåtidens utgave av legendariske Janis Joplin. Likhetstrekkene er flere. En unik artist og låtskriver med en særegen vokal og i likhet med Janis Joplin har hun gjennomgått tøffe livskriser og misbruk av narkotika. Heldigvis har Beth Hart i motsetning til Janis Joplin som dessverre døde av overdose oktober 1970 kun 27 år gammel, klart å reise seg og lagt bak seg sitt narkotikamisbruk.

Beth Hart sa umiddelbart ja til å spille på sommerens Notodden Blues Festival da hun fikk vite resultatet av en nylig avsluttet publikumsundersøkelse

  Lisadug; føler denne er til deg!   http://www.youtube.com/watch?v=6d8-t8twVL0

Hennes første studio album kom i 1996. «Immortal».                                                                                                                       Albumet ble utgitt under Beth Hart Band og hun var på denne tiden sterk avhengig av narkotika. I forbindelse med albumutgivelsen dro bandet ut på turnè som til slutt endte med at bandet ble splittet opp og karrieren til Beth Hart så ut til å være slutt.

Tre år senere (1999) kom; «Screaming for my supper» . Denne albumutgivelsen ble en stor suksess og et personlig comback for Hart. På dette albumet finner vi bla. suksesslåta » L.A. Song (Out Of This Town) som toppet hitlisten.

I 2003 utgir Hart sitt tredje studioalbum «Leave the ligth on». Min favoritt! – mulig fordi jeg ikke har de andre. Står definitivt på ønskelista. Favoritt sang; «crazy kinda day», men favoritt strofer; «I`d rather be a fucker than a fake» og » I don`t wanna survive, I wanna live!» http://www.youtube.com/watch?v=lLR6d9GkxK4 Hør den her!

I 2005 kom «Live at Paradiso». Dette er et live album, spilt inn på musikk arenaen Paradiso i Amsterdam. Denne konserten er også å få tak i som DVD. Bonusen her er 35 minutters «Rockumentary» og tre ekstra sanger.

Hart`s siste studioalbum så langt: «37 days». Kom i 2007.  Igjen får vi flere låter der Hart`s tøffe personlige tidligere livskrise gjenspeiles i tekster på flere av låtene. Beth Hart, et ekte menneske med rå og brutal energi som gjenspeiles i både låter, tekst og vokal.

For dere som fortsatt ikke har hatt gleden av å oppleve hennes musikk enten via CD eller live, så har dere virkelig noe å oppleve på Notodden Blues festival. To konserter går av stabelen. 30. Juli og 1. August. Hvis ikke kan jeg anbefale «Leave the light on»- albumet.. Hør det igjen, og igjen, og igjen….!!

Jeg er sjalu for kan ikke dra..

http://www.bethhart.com/index.php                                                                                Hils fra meg på nachspielet, Lisadug!  😉

Reklamer

4 kommentarer om “Beth Hart

  1. Hei!Herregud nå ble jeg RØRT LANGT INNI SJELA! Tusen takk:-) Skulle så inmari ønske du ikke var på ferie den dagen… ser så frem til den konserten at jeg ei tør å tenke på det engang! Jeg skal ta en skål med Beth for deg på nachspielet i teltet vårt. Regner jo med hun blir med:-) Hun drikker jo ikke lenger, så det blir skål i vann:-) Beste bloggen på jord er din! LOVE U!

  2. Wow! Det viste jeg ikke! Beth Hart er helt dronning 😉 Og leave the light on er også en av mine favoritter. Dit må jeg bare 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s