«Jentevakta»

Dette skal jeg skrive om fordi jeg har blitt spurt om det, og fordi det er viktig og for ett godt formål!

Kjære jenter (og foreldre, venner, familie, lærere og alle!!):

Husker du hvordan det var å være midt i den verste puberteten og livet var helt krise? Eller du hadde spørsmål om alt fra sex til spiseproblemer og ante rett og slett ikke hvem du skulle spørre?

Jeg for min del husker litt av den greia der. Snakket kanskje ikke mest med mine foreldre om p-piller og beskyttelse. Eller mat og mensen?? Nei, det er liksom bare ikke å plutselig plumpe ut med det når du i tillegg er så forelsket at du svever på skyer. Eller sommerfuglene gjør deg rød bare du tenker at du kanskje en dag skal sove i samme seng som en gutt!! Eller de gangene man opplever at det skjer noe vondt med seg selv eller venninner. Det er ikke bare-bare når man faktisk ER ung og uerfaren. Vet at noen hadde nok satt gaffelen i halsen om det hadde kommet sånne spørsmål over middagsbordet i min heim. Man er redd for å få alt fra kjeft til latter, enda man innerst inne vet at man må snakke med noen som kan lære deg om hva man gjør og hvordan og hvorfor.
Hvor henvender man seg for diverse ting når det er vanskelig å snakke med foreldre?

Når jeg var yngre var det ikke så mange muligheter, men i 2009 er det det!

JENTEVAKTA!!

Jeg anbefaler ALLE som kjenner noen, jobber med noen eller vet at noen jenter trenger hjelp til å opplyse om at Jentevakta finnes! Nettsiden er; http://www.jentevakta.com/

På nettsidene står det; 

«Vi er til for å kunne prate med deg om det du lurer på, om det er forelskelse, venner, sex, voldtekt, incest, selvskading, spiseforstyrrelser, mobbing, selvmord, familieproblemer, rus eller lignende. Vi kjenner hjelpeapparatet godt, og kan veilede deg i å få den hjelpen du trenger.

Jentevakta har en telefon- og MSN-tjeneste som er åpen mandager (19.00-22.00), onsdager (18.00-21.00) og torsdager (19.00-22.00). I tillegg svarer vi på mail hele tiden, og senest før det har gått fire dager. Du som tar kontakt med jentevakta kan være anonym, og alle som er jentevakter har taushetsplikt. Vi er ikke profesjonelle, men vi jobber for å holde oss oppdatert på de temaene som unge jenter er opptatt av. Vi driver holdningsskapende arbeid ved å møte ungdom på skoler, konfirmant- undervisning og andre arrangement. Vi jobber også ut mot det hjelpeapparatet som finnes, både for å samarbeide med dem eller utveksle informasjon. Du som tar kontakt med jentevakta kan være anonym, og alle som er jentevakter har taushetsplikt. Vi er ikke profesjonelle, men vi jobber for å holde oss oppdatert på de temaene som unge jenter er opptatt av.

Jentevakta i Drammen trenger også flere Jentevakter!! Er du i aldren 22-35 år og ønsker å bidra så gå inn på denne siden og se! http://www.jentevakta.com/index.php?groupid=1&contentid=106&lang=

Dette er et kjempeflott tiltak som (dessverre) øker i antall henvendelser. Så har du en liten god plass i hjertet ditt og litt tid?

Send videre, send videre!! 🙂

Og takk for hjelpen!!

Reklamer

3 kommentarer om “«Jentevakta»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s