Jalla-Jalla!

Her en søndag ble jeg bedt på middag til en venninne av en venninne! Jeg er jo sinnsykt fornøyd når jeg får mat på fat, så ja takk!! For det første var det stekt ris med digg oppi, og kjøttboller med jalla-jalla krydder. Min venninne av venninne er veldig diplomatisk og kaller det nok ikke «Jalla-jalla» krydder, men det er jo ikke vondt ment! 🙂
Maten var så god, og jeg ble såå glad!

Jeg er jo ikke over-huslig hvis man skal kalle det det, men jeg tror at dersom jeg gidder så blir det ikke så værst. De jeg har laget mat til klager ikke i alle fall. Nå kan jo dette komme av at jeg er halvt nordlening, og ville vel forbanna folk til neste fylke om de klaga, men jeg velger å ikke dvele over det.

Spurte venninne av venninne om hvordan herligheten var laget og da var svaret; vanlige kjøttboller med krydder fra butikk drevet av innvandere. Nå var kanskje det VEL-diplomatisk skrevet igjen, men dere forstår.  Så ok, jeg bestemmer meg for at det skal jeg jammen prøve! Og her i går var jeg ute å gikk tur med før-kollega-venninne og da svingte vi innom en slik butikk! En bydel i Drammen har en sånn butikk for hver femtiende meter. (Bydelen er ca 200 meter lang 🙂 ) Og vi tåga inn på rekke og rad vi to. 

Det var som å ta concorde x 1000 til Tyrkia! Jøsses du! Der lukter og ser det ut som en «marked» i utlandet. Med litt papp og blader fra frukt på gulvet og ikke helt støvfrie varer på alle hyller.
Det var sikkert en hel hylle, om ikke to med favoritten min som er ris. Trodde litt at man bare fant basmati og jasmin i flere forpakningsstørrelser jeg men nei da. Massevis med greier! og små kuler og større, grønne og hvite! Det er umulig å skjønne hva alt er. Bulgur og nøtter? Ris og Pasta? Aner ikke. Men tenk så kult det hadde vært om det hadde vært mulig å skjønne. Jeg kunne jo fort finne på å steike noe som skal ligge i vann over natta for eksempel. Da er det vel ikke helt det samme eller? Det er mulig det står både innholdfortegnelse og bruksanvisning på varene men morn du!?? Vi kan jo ikke tyrkisk?? Jeg er overbevist om at de hadde solgt enda mer om de hadde hatt forslag på hva man skal bruke alt til. En sånn «Dagens forslags-tips» ala ICA hadde nok ikke skadet!

Det var supper, eller sauser (?)i fleng og masse ting på bokser. Sikkert masse sånn smakstilsettninger og gunn-veit-hva. En pose jeg fant var det bilde av kjøttboller på og så stod det noe på svensk  (!) bak at det pulveret skulle tilsettes i 500 gr kjøttdeig så stekes, så da tipper jeg det er den venninne av venninne har??

Grønnsakene er også kanon bra, og mange steder billigere. Nå skal det sies at jordbær kostet 29,- i butikken vi var og 14,90 i butikken 100 meter lenger bort, så de er kanskje ikke helt enige om Prissettingen. Eller kanskje datter`n til han ene eieren ikke ville gifte seg med sønnen til han andre? Eller mulig de har andre feider på gang? Men da igjen; butikken vi handlet i hadde kjølerom til grønnsaker og frukt! Det har de ikke overalt i Tyrkia!! Jeg vil lære mer om hva alt skal brukes til!! Eller kanskje jeg skal skjønne meg på norsk mat først? Hmm.. i alle fall: Jeg gikk ut med; Blomkål, epler og en pose med gøy-pulver i! 🙂
Jeg var litt imponert over sjokolade-skyllemiddelet jeg så da jeg gikk ut?? Hadde det vært noe å prøve? Eller var det shampoo??

Reklamer

2 kommentarer om “Jalla-Jalla!

  1. Haha.. venter spent på å se om suppen er saus ja. Aner ikke. Og krydder må prøves. Mange fler burde handle jallajalla, og de burde sette inn dagens tips! Kanskje du skulle foreslå det for dem:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s