Disney!

Jeg leser som sagt mye bøker. Krim og biografier er de kategoriene jeg pleier å skryte på meg at jeg leser mest.  Grunnen til at jeg sier «skryte på meg» er vel strengt tatt fordi det går bare i krim. Jeg har lest to biografier, men kunne tenkt meg å lese fler! Jeg har lest om Florence Nightingale og Walt Disney. Det er så lenge siden at jeg husker det ikke litt en gang.

Walt Disney er forsåvidt en kar man stadig kommer bort i. Særlig i jula, med «Donald og vennene hans». Disney konsernet, eller The Walt Disney Company som det egentlig heter, er et av verdens største medie og underholdningsselskap, og alle har et forhold til det på en eller annen måte. Jeg kjenner ingen som ikke vet NOE om noen av Disney`s figurer.

Walt og hans bror Roy Oliver grunnla i 1923 animasjonsselskapet. De lagde tegnefilmserien om «Alice i eventyrland» i snehvitonkelens garasje. Og der begynte ballen og rulle.  Mikke Mus ble tegnet, og i 1937 kom det som regnes jungelbokensom verdens første helaftens tegnefilm; «Snehvit og de syv dvergene» på lerettet. Den siste filmen Walt var med på var med å produsere var»Jungelboken», som hadde premiere i 1967,  året etter hans død. Og på rekke og rad har vi blitt kjent med Langbein, Dumbo, Bambi og Askepott. I dag finnes det masse Disney-greier. Disney har egen tv-kanal, egne fornøyelses parker, Disney-show, masse forskjellige Disney-effekter og Disney butikker. Gunn må vite hvor mye Disney-effekter det selges? Kjenner en aktiv liten 5-åring som har hatt «Biler» dilla i evigheter nå og har alt fra Biler-kjøredress til Biler-sengetøy. Jeg fikk tak i Biler-klokke i Lisboa, og det er jo et under at man kan få tak i ting han ikke allerede har. Jeg har en nabo som har en «Biler»- skiboks på bilen sin. 5-åringen hadde synes den var drit kul!! Naboen jobber for Disney, han er ikke spesielt barnslig 🙂 . Og det er sikkert en drit kul jobb å ha!!

Noe jeg synes er litt kult er Disney Klassikere! Jeg har liksom aldri hørt om dem før søster`n startet å samle på dem, og jeg tror bare hun  mangler to stykker, det er imponerende.  

Dette er greia med tegnefilmene som får status «Disney Klassikere»:

 • Den må være vist på kino.
 • Det må være en langfilm.
 • Det må være originalen (dvs. at kinoviste oppfølgere ikke blir regnet som klassikere).
 • Men det fins som kjent ingen regel uten unntak. Enkelte Disney-filmer blir av forskjellige grunner regnet som klassikere, selv om de mangler nummerering. Mens andre filmer (f.eks. fra tidlig 40-tall) hører med til klassikerne uten egentlig å være langfilmer. Det hele beror ganske enkelt på at kriteriene for hva som er en klassiker har variert litt i årenes løp.

  Til nå i dag er det kommet ut 48 klassikere. Den siste er «Bolt». Det som er finurlig med klassikerene er at de ligger ute løveneskongefor salg i ett gitt tidsrom, så tas de ut av butikkene. Så går det 7 år eller noe før de er å få tak i igjen. For eksempel; «Løvenes Konge» er ikke i salg nå om dagen. Men på finn.no får du den for 500 kroner eller så! Her kan du se på cdon.com hele listen over klassikere. http://cdon.no/disney/klassikere/http://www.disney.no/disneydvds/disneycastle/ 

  Så når du er i butikken og ser en Disney film, sjekk om det står ett tall nederst på ryggen, gjør det det, har du en klassiker i hånden!

  http://www.disney.no/disneydvds/disneycastle/ her kan man lese om alle filmene, lukk opp med  nøkkelen inn til Disney`s slott og la deg forføre.

  OPPLEV MAGIEN : Where dreams come true…

  sltot

  Reklamer

  2 kommentarer om “Disney!

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s