Chickelacke-Chickelacke-jazz-bom-bøh!!

Nå kommer russen igjen! Jeg minnes tiden med blandet fryd, av det jeg husker…

I lunsjen på jobb hørte jeg at noen «kanskje måtte hente sønnen sin på Tryvann i helgen!» ???HÆÆÆ?? Altså hadde fatter kommet å henta meg den gang jeg var på Tryvann i -94 hadde jeg vel vært rød i planeten enda? Jeg er klar over at det har endret seg, men ante ikke at det var den veien det hadde gått?? Jeg tror ikke det heller.

Men noe er vel fremdeles det samme? Russeropet kanskje?

Chickelacke, chickelacke, show, show, show.

Bummelacke, bummelacke, bow, bow, bow.

Chickelacke, bummelacke, jazz, bom, bøh,

Julekake, julekake, hjembakt brød

Dette er faktisk et dansk oppklaringsrop. HÆ?? Jeg kan ikke si at det «oppklarte» noe som helst for meg!? Julekake i mai? Neeei, det kan jeg ikke huske. Men mulig det var helt logisk i 1934 i Oslo da det ble hørt første gang. russ1

Russefeiringen er markering av at vi er ferdig med videregående skole. Jeg var blå for jeg gikk såkalt handelsskole. De røde var selvfølgelig av feil farge og hadde generell studiekompetanse. Hehe.. Det er som nordmenn og svensker:)

Det finnes også grønn, svart, rosa og orange russ. Det er siste år i barnehage (råssa!), natur og landbruk (grønn), ferdig med ungdommskolen (orange) og yrkesfag-russ (sort). Kusinen til mamma hadde orange lue. Jeg var kjempe sjalu!!

Fra russetiden min husker jeg best .. herremin!! Fikk sjokk nå! Det er fader meg FEMTEN år siden!!! Når skjedde det? Hvem har bestilt speed-av-tid!? Shit.. Jaja. Jeg husker vi mista en mann ut av bilen natt til 17.mai. Dvs..MANN?? Hehe.. 18-åring i blå dress, ikke helt edru, ramla ut av bilen i fart. Og jeg husker jeg var såpass påseilet sjøl at jeg bare prikka sjåføren på skulderen og sa stille og rolig; «du, mann over bord…» , så stoppa vi og plukka opp klassekameraten vår. Men sånt skjer vel når man kjører med døra oppe i en sving og det er 8 stykker i en kassebil? Herremin. Husker vi aldri ble enige om hva bilen skulle hete, og vi endte opp med en reklame for «nærkjøp» i fronten. Kult. Vi kjørte rundt i «Nærkjøp!».

«Harry Von Vunderbjarne» var navnet på en annen bil, det var myyye kulere. Russeknuter var for eksempel å krabbe igjennom gågata og gjø som ei bikkje eller kysse politimenn. Det må ha vært slitsomt å være politi første delen av Mai, på den tiden? Eller løpe rundt bilen på rødt lys, eller veldig morsomt; krabbe igjennom andre ventende biler som stod på rødt lys, – i baksetet. Kiipt når døra på andre siden var låst og man måtte krabbe tilbake. 20 runder i den store rundkjøringa ved den gang «Anderledes» i Krokstadelva blei jeg skikkelig kvalm av husker jeg. Og jeg husker Tryvann. Hehe, det blei ikke noe tysk time dagen etter det kjøret der. Vi rakk vel «Storefri» som det het? At vi kom oss igjennom eksamen er ett under, men det er større under at de fikser det i dag tenker jeg. All russen er ikke like gærne, men jeg tror forventningene er større i dag, godt jeg er ferdig med det likevel..

Og vi hadde russekort!! På mitt stod at jeg hadde det som «plommen i Egge», og at jeg var «like forvirra som en nysluppen fjert i en kurv stol» . Mulig greit det er gjort om litt på visitkortet jeg har i dag, men det gjelder ratt enda. Jeg var årbok redaktør i russestyret og ga ut boka som er et minne for russen på min skole i -94. Jeg og med-russe-redaktør sleit mye med den, men vi kom nesten i mål etter masse jobb med trykkeri som var treige og sene innleveringer fra russen. Men vi fikk billig (om ikke gratis?) russedress og litt spons i en dyr tid.  Styret hadde et hvit ben og en hvit (motsatt) arm på sine dresser, og jeg minns at jeg kosta på meg en blåruss-boxer du! Det stilige var at det hvite beinet på dressen var vel bitte-litt gjennomsiktig?? Ja, jeg brukte ikke boxer`n for mye men jeg har den enda. Klarte ikke kaste. Jeg har dressen min og lua mi. Pakket ned i en eske, uvasket. jeg er sikker på det er Synd å vaske dressen. Det finnes så mye god wunderbaum atte…

Reklamer

2 kommentarer om “Chickelacke-Chickelacke-jazz-bom-bøh!!

  1. Herremin, dette er lenge siden altså!! Tror tomt for bensin på runde 19 i rundkjøringen, og brann i motoren ned fra spiralen er det jeg husker best! I tillegg til en kasse doven grans champagnebrus på 24 timer da:) Mimre mimre!!

  2. På mitt russekort står det..

    Greit nok at jeg er liten, men vet du ikke at ugresset vokser fortere en blomsten..

    Det var jaggu meg en morsom tid!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s