Vi slipper snart å snakke med hverandre!

(Dedikert til Jocke- for engasjement!)

Forrige dagen traff jeg en tidligere arbeidskollega av meg i byen. Og før hun åpner munnen kan jeg spørre hvordan det gikk på lunsjen med Bea eller om ikke hun skulle vært på jobb nå? Sist gang jeg snakket med henne var.. tja.. 3-4 mnd siden kanskje? Men facebook ordner brasene! Jeg har (nesten) full oversikt over en god del av mine bekjente så lenge de legger ut hva de gjør på statusfeltet sitt. – og det er det mange som gjør! Stort sett er det «snille» kommentarer og oppdateringer men det kommer jo noen som man tenker ; JØSSES!!! Skriver du virkelig det? Jeg tenker at facebook er jo såpass lukket at du skriver der bare for de du har godkjent. For min del så er for eksempel blogg helt åpent for alle som har nett tilgang.
Jeg har 437 «venner» på facebook. Det kalles nå venner i alle fall, men jeg skal da innrømme at det er personer der jeg ikke akkurat ringer ned. Det er helt sikkert folk der jeg ikke har vekslet ett ord med de siste 18 mnd og.

En annen venninnne av meg forkynte her om dagen at » Tonight I`m kleaning out my closet» så hun kikka over vennelista si og «eliminerte noen». Jeg ser jo den. Er man faktisk interessert i å legge ut rubb og stubb i syber-space er jo fjes et genialt medie. Du kan «adde» de du kommer over av mann i gata og kjæresten til tanta til Heppstars, -og kjør på!
Jeg har jo selv fått venneforespørsler fra folk jeg seriøst ikke ANER hvem er. «Ignore» – sorry altså, men der går genser`n.

Personlig synes jeg statusfeltene kan være morsome noen ganger. De fleste ganger er det forholdsvis «ikke-noe» og andre ganger helt utrolig teit og WHY???
Stort sett trenger man ikke vite om folk er på dass eller om de spiser? Ville du noen gang ringt noen og sagt; «Hei! Er du på dass eller? Åkei, bare lurte serru..!» Eller er det nettopp det som ER face? Jeg begynner å lurer på om dette er måten man komuniserer på i disse tider? Vi sender tekst meldinger og skriver ting i steden for å snakke sammen. Er det det som er Blogg og?? Er det sånn det skal være nå? Vi lager smilefjes for å si vi er glade og henge-tryner for det motsatte. Men kan vi foreksempel klare å lese ironien og mellom linjene? Jeg synes kommunikasjonen er i ferd med å miste noe av det jeg trodde kommunikasjon var? I dag har vi mulighet til å tenke oss om før vi svarer. Gjerne en halvtime om vi trenger for så å dra «en hvit en» om at; var tom for strøm serru..
Greit. Snakk med hverandre i steden da folkens!
Så ett program på tv vedrørende fjes-profiler. To intet-anende jenter søkte på samme jobb og kom til intervju. Begge klarte seg helt bra, helt til fjes-profilen ble sjekket. Er alle drikke-bildene og nakenbading noe for fremtidige arbeidsgivere eller forsåvidt nåværende? Jeg har sett igjennom min profil og tatt en fin-sjekk. Ja, har vin foran fjeset, men det blir ikke noe værre enn det. Ingen av jentene fikk jobb for å si det sånn.
Fjes er ypperlig for de nysgjerrige og de som ønsker å oppnå oppmerksomhet. Akkurat nå har jeg hysj61 «venner» pålogget og det er klart; jeg kan sikkert like gjerne legge ut inntekt, formue og gjeld der, så slipper de å bruke tid på skattelistene? Det er utrolig hva vi «ønsker» å vite om andre? Men det er kan jo faktisk være at noen ikke ønsker å vite alt??? Har du tenkt på det? Eller er løsningen da og «erase»?? Eller er det ikke noe som er hemmelig lengre?
Man kan sperre siden sin og profilen og litt av hvert. Men er du på nett så er du på nett!! Tenk litt på hva du legger ut, er mitt tips. Det kan faktisk være støtende, ikke bare for andre, men burde kanskje være for deg selv og???

og det siste er vel det verste.. Lurer på om det er noe som heter space-influensa?

Reklamer

En kommentar om “Vi slipper snart å snakke med hverandre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s