Oppfordring fra Søstra si!

sc3b8streipjsSøstra mi er 3 år 5 mnd og 8 dager yngre enn meg. Noen sier vi er veldig like, noen sier vi høres helt like ut og andre sier; ja, særlig søstra di tenker jeg. Det kommer vel ann på øret som hører og øyet som ser som alle andre vil jeg tro.

Men her for litt siden ringte søstra mi med et kanon tips som hun ba meg blogge om. Og det tipset var så bra og viktig for henne at det skal jeg skrive om; Søstra mi HATER parkomeringsautomater!! Og det er ikke at de er for grå, høye eller stygge, men de bare er der og krever penger og de er DYRE, skal man til ut å handle er det lett å velge de store senterene foran sentrum, ikke positivt for alle butikkene som skal klare seg der. Hun står ofte i byen da jobben er i midt i sentrum og hun betaler og betaler. Hun hater maskinene. Etter mye betaling og nå til og med utvidede betalingstider har søstra mi oppdaget en hemmelighet! Hvis du bare bruker kronestykker klikker hele greia til slutt! Som hun sa selv; Putter`u på 200 kronestykker så står det til slutt «error» på den maskinen skjønner`u! – det sier bare RRRRRRITSCH i maskinen (det var veldig viktig å presisere lyden i maskinen, så «hør» den for deg!) -når du trøkker på knappen så Error!!!» Hun oppfordrere alle til å bruke kronestykkene sine på automater, så slipper kanskje neste mann og betale om ikke annet! – og maskinen virker ikke før de får tømt den igjen! Ok! Jeg hiver meg greit på den jeg! Det er jaggu dyrt nok! Legg kronestykkene i bilen og bruk dem når du parkerer, så kan vi jo se hvor mange Error-maskiner vi kan «få igang!» Si i fratil søstra mi når du klarer en da!!

Videre fortsatte søstra mi med opplysninger fra livet. Som dere har lest tidligere ( i innlegget; «jeg har jugd for søstra mi)» har hun akkurat hatt bursdag og med det følger det jo litt gaver. Hun hadde gjort den store brøleren her.. Til jul får vi gaver fra onkelen vår i nord. Penger på konto. Det hadde søstra mi sett nå og takka for bursdaggaven, som var julegave du! 4 mnd og en dag for seint.. Onkel svarte ærlig at han hadde ikke gitt henne noe gave. Søstra mi ler enda over at det går ann å ta så feil! Men gratulere med dagen som var da du! 🙂

Videre forteller hun at hun kaster penger i do. Og hvem gjør ikke det fra tid til annen. Forskjellen er jo da bare at søstra mi faktisk gjør det.. Etter å ha skiftet til sykkelbukse med en sånn liten lomme bak og puttet pengene der, for så å gå på do.. Ja du gjetter riktig! Hun rakk å se 1500 kroner flyte i skåla i det øyeblikket hun trykte på knappen. «Hadet penga!» Hun hadde bannet så høyt at naboen hadde lurt på hva i alle dager som skjedde, og det er jo vanskelig å forstå når hun kommer ut sinna som en tørk og skriker » Jeg kasta penga i dass!»

Videre forteller hun at hun har begynt å strikke! Jøss, tenker jeg litt, men nå er det jo sånn at mamma`n vår kan gjøre alt du kan komme på av håndarbeide. Hun er det bare ikke muuulig å sette fast, så jeg tenkte at hun har vel arvet det derfra da. Jeg er selv ikke sååå flink, men jeg kan brodere litt og sy litt på maskin. Strikke?? NOT! Men Søstra mi kan nå strikkaltså strikke. Eller har begynt å strikke. Hun forteller med stor iver at hun har kjøpt seg tri-color garn! Flott, det er vel tre farger det da. Det var et nøste på 3,5 kilo (!) og kosta ikke mer enn 165 kroner!! Jøss du!? Viste ikke at det fantes så tunge garnnøster jeg? Har du lyst på et skjerf kanskje? I rosa og grått?!! -Klart jeg har! sier jeg. Kan du strikke altså? Neeeei, svarer Søstra mi, det blir litt sånn stramt først og tjukt så litt tynnere etter hvert. Hun hadde ringt mamma og spurt om hun kunne lære henne og strikke arm på en genser hun hadde startet på, hvorpå mamma sier at det er ikke så lett. Ok, så da tok søstra mi og rakk opp den genseren da. -og begynte på nytt.  Så nå har hun vel strikket magen på genseren for 2. gang da. Så forteller hun; også skal jeg begynne å hekle da!! Ok!?? – kan du det da?? Neeeei men man har faktisk ett haaav av muligheter når man har en hobby skjønner du!! Så hun har kjøpt ( da i tillegg til 3,5 kilo garn); rundpinner, heklepinner og softgrip pinner med gull, trepinner og strikkepinner og noe heklegarn da. Jeg ramla ut halvveis i handlelista. Men jeg gleder meg til skjerfet!! I grått og rosa, litt tynt i ene enden og tjukkere mot den andre. 🙂         

 Eller omvendt 🙂

Reklamer

6 kommentarer om “Oppfordring fra Søstra si!

 1. Hehe…veldig bra. Jeg var med å handla på Ulla (garnbutikken) se for deg en liten unge i en stor godtebutikk som ser godteri for første gang, aldri sett en mer engasjert person og her snakker vi garn-nøster altså..store som de største påskeegga.. Hun fikk jo fanget min oppmerksomhet skal jeg love deg.
  «se på de a» «næææ» «den lilla bare MÅ jeg ha» «åiii se, med glitter» «wæææ pinnner med glitter og gull» «heklepinne med soft grep, den må jeg også ha»

 2. Kvinner & Klær rapport fra Veronica365 ! 🙂 Mannsjåvinisten igjen her du.. ler godt og kan jo se for meg søstra egentlig…men at hu var sånn et kone-emne som kan strikke slips og sy skjerf.. kunne ingen trodd !

 3. Kult å se at du er på blogg også! Jeg blogger litt selv men legger mest ut blder av det jeg pusler med…….scrappbooking!
  Hun søstra de ække god skjønner jeg men det var heller ikke noe nytt. Hils henne fra meg å si at jeg kan bistå så skjerfet blir likt i begge ender………..*LOL*

 4. Takk sigrun for at du vil hjelpe ,men skal det bli likt i begge ender må jeg lære å sy også. Liksom legge skjerfet på et teppe og neste rundt liksom. har begynt på veske til søstr nå. det er gøy! hekkler og strikker og hekkler og strikker…. kult da, har man en hobby har man et hav av mulighheter. Nå har jeg begynt å plante i hagen som en hobby også nå.

 5. ALT dette høres presis ut som Maria,ja!! :))))
  Gleder meg til å se bilde av deg med skjerf på – det er jo snart vinter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s