Lærerrikt?

Jeg har lyst til å lære meg noe nytt! 🙂

Fra tid til annen tror jeg de fleste av oss ser på det som ett «nødvendig onde» og lære noe nytt. Noen får litt dilla og vil at det skal skje noe hele tiden. Vi stiller spørsmål og er nysgjerrige, og lærer nok litt hver dag. Hvis vi hører etter og følger med da.

All info er jo umulig å lagre, men noe blir der inne i en skuff i hodet. Hvis det bare er interessant nok. Det er èn ting å høre på historier folk forteller, eller spørre sjefen om hvordan faktura systemet virker på jobb. Men om man faktisk melder seg på et kurs!?! Som salsa eller russisk!?! Da snakker vi læring! Gjør vi ikke? Det er i alle fall en annen type læring! Når vi er i skolealder lærer vi stort sett fordi vi må. Du har liksom valget mellom det og bli henta av flc3b8ytebarnevernet. Alt vi hadde på skolen er kanskje ikke like nyttig senere i livet. Men jeg skjønner jo problemet da! Her skal man lære alle på ett gitt alderstrinn masse og gi samtlige en bred plattform, helt uavhengig av interesser og ferdigheter. Dvs at alle MÅ igjennom regning med to ukjente og kvadratroten av… Det er kron-eksempelet på dumme-ting-vi-ikke-vil-kunne-når-voksen. Men spiller du mye blokkfløyte eller? 🙂  Jeg er ikke tvil om hvilken kunnskap som er viktigst for meg etter barneskolen; (nei, det er ikke knyte skolisser!) men lese og skrive. Kan man forresten automatisk skrive hvis man kan lese? Jeg konkluderer med: Ja, mer eller mindre…

Men når vi blir større (mulig det heter å bli voksen??) har vi igjen to valg;  vi kan lære enten fordi arbeidsgiver betaler for det eller sender deg på kurs, eller fordi du vil lære noe sjøl. Du brenner for noe og ønsker å vite mer, kunne mer eller mestre mer. Da begynner det å bli gøy veit du!!! Synes nesten litt synd på de som synes nye ting er veldig skummelt.

Her; http://www.kursagenten.no/ kan du søke på kurs i ditt nærmiljø. Her finner du alt fra fagbrev som slakter til yoga og hekle kurs! Moro da?
Jeg er rimelig sikker på at om du stopper ved den tavla på butikken, står det masse moro der og!

Men man MÅ jo ikke gå kurs da.. ! Jeg har vel mer enn en gang funnet ut at «nå skal jeg jaggu….» Så gjør jeg det. Dvs. prøver! Ikke bestandig jeg blir ferdig med prosjektet eller at jeg lærer meg det jeg har satt meg fore spesielt godt, men jeg går på med stor og uberettiget iver, og ser om det er noe for meg. Har ett par kors-sting bilder litt feil-telt og uferdig i en skuff, og har en del ting og tang som «skal brukes» til noe her og der.

På jobb i dag hørte jeg om et kurs i «skilting»!??  OK!? Det er greit. Det ante jeg ikke.

svivannMen; Brød?? Jeg har lyst til å gå brød-kurs! Noen som kan ha det!? Jeg er vel ikke akkurat født oppå en kokebok, men kunne godt tenkt meg å finne frem noen. Jeg trenger ikke starte på det mest avanserte men det kunne vært moro og slutte å svi vann liksom! Ikke for det, hvis svidd vann resulterer i kjekk brannmann på kjøkken?? Nei, flau årsak, hadde ikke resultert i noe mer gøy antagelig. Får finne andre måter å treffe mannfolk på enn å tenne på kjøkkenet. Synes jeg ser overskrifta; «Ikke lenger så ung og lovende dame, svei tre liter vann og brant ned hele borettslaget. 165 husstander total skadd. – Gammel jomfru i nød er fremdeles jomfru».

 Men brød, som i grov-grovbrød! Det vil jeg lære å lage. Ja, blir glad! Altså, nå er jeg ikke i ferd med å sulte i hjel, men det kunne vært moro å lage noe jeg ikke pleier å lage? Prøvde det i går. Fikk tips av svigerinne, og vips- «kina»-mat på meg! Var moro det!!! Kina i går, mulig baker til uka.

Hehe.. Går kanskje med meg som Morten Skogmus?                                                                 «4 kilo pepper…:»

Neste prosjekt; «Bli gangbar på kjøkken.. «

Reklamer

2 kommentarer om “Lærerrikt?

  1. også alle 165 og da…foreslår at du ikke koker vann…nå har jeg akkurat kommet meg til rette igjen…hehe..
    Invitasjon kommer plutselig…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s