Forbanna – (kun for damene)

I dag har jeg enn sånn dag.. Hallo.. Ikke spesielt hæppi eller overstrømmende glad. Man klarer å skjerpe seg såpass at jobben ikke blir helt u-utholdene, men hvert kvarter er det en tanke som slår inn; Jeg vil hjem! Jeg er så trøtt hele dagen at jeg skulle hatt juling og sliter, sliter, sliter. Så jeg tenkte jeg skulle slå opp «sinne» på Wikipedia. Duste forklaring. -Se her;

«Sinne kan være en (fysiologisk og psykologisk) respons til en oppfattet trussel mot seg selv eller andre i nåtid, surfortid eller fremtid. Trusselen kan vise seg å være ekte, diskutabel eller ren innbilning.

Sinne er ofte en respons til oppfattelsen av trussel på grunn av fysisk konflikt, urettferdighet, uaktsomhet, ydmykelse eller svik, samt andre personlige strider. Man kan gi uttrykk for sinne gjennom aktiv eller passiv oppførsel. Ved «aktiv» følelse, vil den sinte personen «lange ut» verbalt eller fysisk mot et tilsiktet mål. Når sinne er en «passiv» følelse, er den karakterisert ved stille hulking, passive-aggressiv atferd (fiendtlighet) og spenning.

Mennesker erfarer ofte sinne i empatisk form: F.eks. etter å ha lest en artikkel om en person utsatt for rasisme, kan man oppleve en følelse av sinne, selv om man personlig ikke er det faktiske offeret.»

Nei tenk! Har har ikke oppfattet en trussel mot meg selv eller andre i nåtid, fortid eller fremtid. VAS! Nei da for jeg har rett og slett dager som jeg er sur og trussel har ikke noe med saken å gjøre. Det er mer nærliggende at det heter PMS eller fravær av søvn og sjokko. Så vi prøver igjen:

«Premenstruelt syndrom (PMS) er psykiske og eller fysiske plager over tid i  fasen før menstruasjonen. Plagene, som forekommer hos 95 % av alle fruktbare kvinner, går som regel over ved slutten av menstruasjonen. Hos rundt pmss5 % er plagene så alvorlige at de har klinisk betydning.
Kvinner som har betydelige problemer med PMS kan ha mange forskjellige symptomer og alvorlighetsgraden på disse symptomene vil variere. Eksempler på symptomer kan være depresjon, skyldfølelse, angst, humørsvininger, sinne, nedsatt konsentrasjon eller interesse, utmattelse, økt appetitt, søvnvansker, smerter, hodepine, kramper, ømme bryster og nedsatt koordinasjon. For å fylle kriteriene til et alvorlig premenstruelt syndrom skal kvinnen være plaget av minst fem symptomer, hvorav minst ett symptom skal være psykisk. Man vet lite om årsakene til premenstruelt symdrom.»

Hehe.. LER!!! Hvor mange av dere har over 5 symptomer, damer?? Snakkes.. Skal sove i hele natt. Det står noe om behandling og. Gidder ikke lese, skal være sur. Har ikke dere det sånn noen ganger og? Sånn at den minste ting irriterer? Og du kan ta deg gift på at du mister det meste du prøver å holde i. Veska ramler i sølepytten når du skal inni sinnatbilen fordi nøklene hekter seg i jakka og du går av deg skoen og planter sokken ved siden av veska. Garantert at man klarer å svi vann,  høy lyd og duste reklamer kan få deg til å fly i taket. Kommentarer som andre ler seg i hjel av kan være helt syke og du gidder ikke dra på smilebåndet en gang. Det blir så sykt at noen kan si «hei» og du tenker inni huet «drit og dra», men setter på deg smilefjeset og sier «hei» tilbake. Det er slitsomt. Jeg er så «heldig» at jeg har Nabo med samme syklus så vi er drit-sure sammen. Herlig det da! Får det ut, og nabo`n gir blanke i hva jeg sier for hun hører ikke deiligetter likevel. Vi klager i kor og syter for den minste ting. Samtidig er begge såpass likegyldige at samma det. Det er merkelig hvordan kroppen skriker etter sjokko og karbo-stappa mat. Eller at det er garantert at tv`n ramler ut og sikringen går mens du sitter på do og er sur. Så får du brev fra banken om at renta går opp og noen parkerer deg inne når du skal hjem fra jobb… Det er ett slit!! Noen som kjenner seg igjen!?

Det skal jo være 95% av oss?

Reklamer

7 kommentarer om “Forbanna – (kun for damene)

  1. Jeg er definitivt med i gjengen !!
    Har alle symptomer og litt til og pluss mer…. hehehe
    Bra blogga!!
    Klemm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s