Angst

Fobi er noe de aller fleste av oss sliter med. Ikke at dette innlegget skal være ett skryte-innlegg om syk fobi, men jeg tror jaggu jeg vinner. Og det er faktisk ikke noe å være kry av, men jeg skjønner jo at folk måper.

En fobi (gresk phobia, fra ordet phobos som betyr frykt eller flukt) er en ugrunnet og sykelig angst for visse situasjoner, fenomener, dyr, gjenstander eller lignende. Graden av angst kan variere svært, fra såkalte fobiske frykter til å være en alvorlig lidelse; en lammende angst som kan dominere en persons liv fullstendig.

Som dere vet, man kan være redd for alt mulig rart. Noe av det mest vanligste er kanskje høyder, edderkopper, slanger og trange rom. Alle kjenner vi vel en som har Klaus-dro-forbi-og-frem-og-tilbake-igjen-flere-ganger for tunneler og  heiser.

Leser du om dette på wikipedia ( som jeg gjorde nå) får man jeg jammen en overraskelse. 🙂 Les nå:

Afrofobi;  Frykt eller misliking av afrikanere eller afrikansk kultur.

Aerofobi; Frykt for gjennomtrekk eller svelge luft.

Aeronausifobi; Angst for å spy som følge av luftsyke

Alliumfobi: Angst for hvitløk

Fobofobi; Angst for å få angst

Geliofobi; angst for latter

Panofobi; angst for alt

Ønofobi; angst for vin

Eufobi; angst for gode nyheter…

Hjelpes!!! Man skal ikke kimse av angst altså! Misforstå meg rett nå. Når den lammende redselen slår deg som lemmen på danskebåten midt i planeten er man ikke så jækla kjekk for å si det sånn… Og jeg har full respekt for angst. Jeg synes bare det for eksempel er rart at noen kan ha angst for å sitte? Blir man ikke skikkelig sliten i hæla da? – det heter forøvrig Thaasofobi.

Jeg kjenner ei som er redd for klovner. Hu blir helt kvalm av klovner, og det er greit. Små glassfigurer av klovner eller bilder.. Nei, Marianne Aulie`s verker blir brent før hu rekker å gjøre det sjøl der i gården. Klovne-angst heter;  Coulrofobi. Kniver og angst for mus har man også gjerne hørt om. Men angst for å se opp??? Eller angst for å spasere? Løper man hele tiden da eller? Igjen, all respekt..

Man bør faktisk ha respekt for andres angst. Jeg har høsta mye latter og testing for min fobi. Den er såpass at jeg vil nok aldri stå ansikt til ansikt med min fobi men jeg har drømt MYE om det, og tror jeg ser det. Og folk gaper og tror meg ikke. Men det er sant! En gang fikk jeg en bok i gave om emnet. Jeg rakk og åpne halve pakken før jeg skjønte hva det var og formelig pælma den boka fra meg. Den havna langt under sofaen og der lå den i ca året. Jeg har sikkert fått 4 kjøleskapsmagneter og et par glassfigurer.

Men jeg har aldri sett en.

Jeg ler litt sjøl jeg altså. 🙂 Det er alltid værre når jeg har vært på båttur. Danskebåten særlig. Jeg holdt en gang på å havne på museum hvor det var en som var utstoppa, men jeg fant det takk og pris ut før jeg gikk dit. 

Har du skjønt det??

 Fysiske forferdelige fakta:

Ei 27,12 meter lang og 136 353 kg tung blåhvalku som i 1947 ble tatt ombord i det japanske fabrikkskipet «Hashidate Muru» og grundig målt og registrert, ga følgende data

 • Hjertet: 457 kg
 • Blodet: 8 128 kg
 • Lungene: 1 270 kg
 • Tungen: 3 048 kg
 • Spekket: 19 812 kg
 • Kjøttet: 60 962 kg
 • Skjelettet: 18 288 kg
 • Skallen: 4 572 kg
 • Kjevebeinet: 1 524 kg
 • Livvidde: 13,35 m
 • Kjevebeinslengde: 6,96 m

Og det LEVER!!! HALLLOOOOOOO?! like unaturlig som å fly for pokker.  Finn ut hvor langt huset du bor i er, så sammenligner du lengden. Sorry MC, det der er heeelt SYYYKT! – og det var JÆVLIG vanskelig å klippe og lime de faktaene der fra internett uten å se på bildene.. Shit man! Adrenalinet pumper jaggu med en jævla gang.. Helsikkes!

PUSTE!!!

Jeg leser ikke de faktaene en gang. Men jeg mener den største som er funnet var 34 meter.. og NEI, DET BLIR IKKE NOEN BILDER HER!!!

Hater hval…

Reklamer

En kommentar om “Angst

 1. Jeg ler meg fillette!!! og spesielt av den gangen du var så uheldig å glemme deg bort og faktisk zappa innom Animal Channel og hval program….og skreik da du oppdaget hva vi så på…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s