Blokk-livet!

Jeg bor i blokk. Det var forsåvidt det siste jeg hadde trodd for 10 år siden, men her er jeg.

Blokk-livet kan være så mye. I vårt borettslag er det totalt 165 leiligheter fordelt på 5 blokker. Det er lokalisert 7 minutter i bil fra sentrum og det er vegg-i-vegg med skogen. Idyllisk og fint! Vår adresse er i en ende-vei, så vi har heller ikke gjennomkjøring. Det er bygget midt på 60-tallet og vi har alt man bør ha når det er bygget på den tiden. Dårlige elektriske annlegg, lite parkeringsplasser, tørkestativer ute samt et par grønne stygge «bøyler» man gjerne må henge tepper over og banke dem i hjel for støv og shit.

I min oppgang er det 8 leiligheter og jeg bor i første etasje. Første etasje hos oss er det man i annonsene leser er høy første etasje, så det er null-innsyn fra bakke plan. Jeg er veldig fornøyd med det. Leiligheten min er 70 kvm og den er funksjonell nok, med et bad på størrelse med en middels stor kjøkkenduk.

Jeg har bodd her i 5 år nå. Og på den tiden har det selvfølgelig vært utskiftninger av andelseiere. Slike boretteslag er jo rene trekkplasteret for den eldre garde. Styret har vel en gjennomsnittsalder på 87 år og det synes veldig godt på flagg-dager, hvor det bor mennesker som har passert middagshøyden. Særlig i den ene blokka; der er det vel kun to balkonger som ikke har flagget ute på Frigjøringsdagen.  Jeg har ikke balkongflagg.  I min blokk er det bare to flagg tror jeg. Av de 5 blokkene man kan havne i er jeg i den beste. Patriotisk som få.

Jeg har en alene-mor på snart 30 ved siden av meg med ei skjønn lita tulle som nå begynner å bli stor! 4 år skulle jeg tro. Hun smiler og sykler frem og tilbake! Her om dagen når jeg kom hjem var det tegna en god gammeldags paradis på asfalten ute.  Jeg ble så glad!!! Hurra!! Barn som er ute og leker og lager liv i nabolaget er topp!

Videre har jeg en veldig god venninne 16 trappetrinn høyere opp. Det er tøffel-avstand og hun er tidligere nevnt i bloggen min som Nabo. Det er et samboerpar rett over gangen for henne som vi gjerne slenger til rester av middag og kaker. Og de er strålende fornøyde. I 4 etasje bor nok et vennepar. Nabo`s kollega og min kollega som har funnet hverandre og regjerer på toppen. I vår blokk er det i alle fall 3 hunder og 3 katter. Vi har sykler og skrap i kjelleren og på vinter`n snør vi inne.  I vår blokk tar vi fellestak når vi må, vi har få sur-promper som melder seg ut, og vi er diverse-092venner. I vinter har vi hatt minst 4 felles-flyttinger av biler ute når måke-mannen kommer så alt blir tatt. Vi er den eneste blokka som gjør det. Jeg ler meg jo i hjel når folk står med snø til knærne og banner over at bilen står fast, været får vi jo ikke gjort noe med, men vi tar i et tak en times tid, så har vi jaggu danseplass ute midt-vinters. Det er vi den eneste blokka som har da!

Vi er faktisk en flott gjeng! Jeg kan nå høre at samboerparet over meg støvsuger, jeg hører om de dusjer og jeg hører helt klart om de har barnebarn på besøk! Det er lytt! Samtidig hører jeg ikke en bil! Jeg hører fugler ute i trærne og Judge Judy på tv.  I dag har vi måkt plattingen ute for snø og dama over meg dro på butikken og kjøpte engangsgriller. grillEn kollektiv grilling av pølser i morgen er planlagt. Det er jo så flott!

Selv om jeg aldri hadde trodd det, blokk-livet er ikke så ille! Så lenge man gjør det beste ut av det, og er venner, genialt, Egon!

Bare mulig vi må ha litt utskiftninger i det styret..

Reklamer

En kommentar om “Blokk-livet!

  1. Jeg gleder meg til pølser og pils i morgen jeg! Har bestillt finvær, sånn at vi får innviet plattingen,som endelig er snøfri:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s