Stenge Facebook??

Drammen videregående skole stenger facebook tilgangen for elevene.

Det skulle ta ca to uker å få stengt den tilgangen. Men så blei det nok noen forsyvninger så kanskje det tok opptil 4 uker. Hvordan i alle dager kan det ta så lang tid?? Er det ikke bare å sperre? Hvis man skal skrive melding på A4 ark og henge opp ved hver pc, laminere og kopiere så skjønner jeg 4 uker, men ikke for sperre?? HÆ?

I går skrev de om «nei og nei, og at det går ann»! Altså, på jobben min har facebook vært stengt nesten siden dag 1! Og det vet jeg det er på flere andre arbeidsplasser, der i blandt Buskerud Sentralsykehus. Var det veldig mye skrik for det? Nei.

Så hvorfor skal det ikke stenges på videregående skoler? Det er lite på Fjes som man kan kalle lærerikt, dersom manfjes  ikke skal skrive hovedoppgave om hvem som er våken, sover, ikke liker snø eller gleder seg til helgen.  Kom ikke her å fortell meg at det er facebook som lærer elevene å bruke internett. Det er noe gamle gubber tror.

Ett annet argumenet var at lærerene burde ha tilgang så de kunne lære seg noe om det elevene gjør på internett. Ja, vel. Jeg tror ca 1/4 del av norges befolkning har vært innom. Så vidt jeg har lest er det over en million norske medlemmer på Fjes. Og da er det sånn at lærere IKKE har lagt seg inn fordi de ikke tør, gidder eller er for gamle?  Not! De er vel ikke noe mindre interessert i å sette seg inn i elevenes hverdag de? Dessuten er ikke alle lærere 62 år med høy feber og tastaturskrekk. Dog, jeg har familiemedlemmer på over 60 som er på min venneliste på Fjes!  Sorry men i dagens samfunn går det i internett, Fjes og Msn. Det er 20 år siden det var paradis og hoppestrikk. Minst 20 år!

Selvfølgelig skal man ikke bruke tiden i skoletimene inne på Fjes. Hallo, hører da ingen steder hjemme…! Fikk ikke hoppe tau i matte timene jeg altså! Dersom det har blitt et problem så steng i vei! Ansvar for egen læring er det ikke? På jobben min er til og med P4 stengt. Folk hører jo ikke etter, om du får 400 mail fra it-avdelingen om at ikke bruk pc som radio da hele serverrommet kolapser.. -Kjør på! Det er garantert over 50-60 stk av rundt 600 som gjorde det likevel. Så greit – Stengt. Kjøp din egen jævla batteri-radio, problem løst og alle fornøyde.

Her kan du lese hva det står i DTBB; http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090405/NYHET/442340191/1063/NYHET

Skal vi ikke ha ballonger blir det ikke Fjes heller. Gløm det! 🙂

Vi trenger forsåvidt ikke Svein i Hotel Cæsar, detta klarer vi fint sjøl.

Reklamer

Én kommentar

  1. Jeg er bare såvidt enig – man skal altså ikke ha fjes på skolen, fordi det forstyrrer skolearbeidet. Ja, helt enig. Men det kan ikke være ment å forstås slik. Jeg tenker at man kan gjøre skolearbeid, og man kan ha fjes åpent – hvorfor ikke. Dette er en av mange måter å kommunisere på. Skoleelevene når hverandre på mange måter, så hvorfor ikke fjes på skolen. Men alt til sin tid. For meg er det ubegripelig at ikke alle – og jeg mener alle – fra 1.klasse, gis en bærbar pc med fast programvare og tilgang(administrator-sperret), som endres og fornyes etterhvert som du går opp i klassene. På den måten kunne det ligge i læreplanen – hver dag, hele uken – at dataverktøy skal brukes, man skal ikke utføre alt på pc. Skrive for hånden skjer i egen time – resten på pc. Hvorfor ? Jo, fordi all kommunikasjon, informasjon og lærdom – vil fremover hentes fra nettet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s