Gammel dame på 33???

briller-toI morgen må jeg til øyenlegen.. Svarte. Jeg er i utgangspunktet faktisk født med røngten syn og karriere staket ut som kikkert allerede som nyfødt, men det har jammen begynt å skjære seg. Ikke at jeg trenger kjøre-briller, men i dag måtte jeg jaggu konsentrere meg for å lese hva som stod på et A4 ark ca 2 meter unna. OK, ser nå at det er i overkant på klagefronten men det er myyyye for meg altså!
Jeg har faktisk nådd alder hvor man ikke lengre krysser av mellom 20 og 30 i boksene, men 30 og FØRTI?? Hjelpes.

Man leser i blader og magasiner (er vel nesten det samme det? 🙂 ) at i ten-årene er alt bare moro, i 20 årene er det enda mer moro, man bør bare passe på å bruke litt solkrem og drikke mye vann, så holder huden til du er hundre.

Når man tangerer THE BIG 30, da er det liksom omtrent krise! Husk å spise gulerøtter for å oppnå en nydelig hudfarge, spise blåbær for antioksidanter, drikk 2,4 liter vann om dagen -men ikke mer for da er det farlig, få i deg omega 3, 4, 6 og 9, og ikke glem jern og c-vitamin. B tar seg av hår og negler. Fiber er viktig for fordøyelsen og du må for gunn-skyld ikke glemme å tørke deg riktig vei etter kontor-besøket. Så er det ULTRA viktig å få i seg nok kalsium ellers så knekker alt fra lårhals til tenner innen du er 35. Ikke drikk og ikke røyk, sov 8 timer hver natt, og husk at man må ha et godt innemiljø ellers får du astma om en 4-5 timer. Vask alt tøy til det ikke er farge igjen, og du må for all del ha planter inne som kan fikse litt på oksygen-kvaliteten. Ikke ha speil eller tv på soverommet, husk å skifte sko 6 ganger om dagen så du ikke får ryggvondt. Sørg for at du har godt lese-lys. Trimme må gjøres ca 3 ganger i uka, da med en nøye planlagt blanding av jogging, gå, styrke, yoga og gjør alt ute i frisk luft. Man må planlegge dagen nøye og ha ett konstant godt kosthold. Unngå stress for da får man rynker og det er utrolig viktig at man setter av tid til seg selv. – det siste er omtrent like viktig som å snakke med alle de rundt seg. Lytte til problemer og utfordringer og at faen hva folk måtte mene, samtidig som man tømmer sin egen harddisk. Man må passe på så man ikke blir mental. Du bør si ja til det alle andre sier ja til så slipper du det stresset med å mene noe sjøl for å måtte stå for det med andre ord. Orden i tingene sine gjør hverdagen enklere og du kommer langt med ett helseleksikon og Gyldendals Store når det gjelder bøker. Men du bør også invester i «vi planter hjemme», «vi baker selv», » vi strikker til hele nabolaget», «Mine beste oppskrifter», og «Slik tilfredstiller du din partner».

Vi må ha rette jobben men ikke jobbe for mye.  Så er det viktig med fisk, oppå alle de omega tablettene da. Unngå vafler og karbohydrater, men få i deg noen, ellers blir du hjernedød. Kniveggen for å treffe på antall karbohydrater er utrolig hårfin. Du kan allerede nå regne med at du bommer. Dersom man har en livspartner er det ytterst viktig å bruke minst en time hver dag på hverandre og kun gjøre det som gjør den andre glad. Grønnsaker; spis til du stuper. Men mais er vist ikke sååå sunt som man tidligere skulle ha det til. Det er omtrent like mange kalorier i majones og margarin, unngå begge ellers blir får du en utrolig høy BMI som sier at du må på slankefarm til uka. Husk å ta vare på miljøet og ikke kast mat i restavfallet men i våtorganisk. Bruk refleks. En gang i uka bør man legge seg i badekaret og pleie seg selv med Spa Treatmentagurker på øynene, så man ikke får bæreposelignende tilstander under sjåpunkta i fjeset. Farg, napp og fjærn hår omtrent overalt. Husk å bestill mamografitime og helsjekk hos legen. Sjekk også at du har en løpende avtale hos tannlegen hvert år så han kan si i fra at du snart må spare til bro-bro-brille i «etar-hålet» rimelig snart. Notèr og innse at på kroppen din går alt sørover heretter, det eneste som faktisk trekker seg nordover er tannkjøttet. Ikke spis mer enn 2 egg i uka, ellers går kolestrolet i taket. Spis alltid mindre porsjoner, man kan faktisk gå over til å bruke kaffeskål som middagstallerken. Bad og soverom må skrubbes to ganger i uka, sett rutine på det, men husk å bruk hansker ellers får man tørre hender. Gjør knipeøvelser ellers kommer alt som er inni ut, ved fylte 39. Besøk alle venner minst en gang i uka. Stå opp ca. dagen før du egentlig skal på jobb så du rekker frokost og morgenavisen, stellet, dusjen og skrubb av føtter før du må dra, og du reiser selvfølgelig så du aldri havner i noe rush-trafikk for da sparer du miljøet for tomgangs-kjøring, – sørg for å se ut som en million kroner hver jævla dag. Før dagbok over kosthold, sex og trening. Man må ikke finne på å dra på butikken i pysjen. Ha tv`n langt nok unna, ellers får du såre, firkantede og rennende øyne. Frisk opp førstehjelps kurset ditt, og meld deg som frivillig hos besøkstjenesten. Ha konstant god samvittighet og ikke drikk lettbrus. Ikke vær upersonlig, ikke host, ikke snork, ikke le for høyt, ikke promp og ikke rap. Sitt stille og se pen ut.

Etter det kan man nesten gjøre som man vil. Hvis du har tid.

Reklamer

6 kommentarer

  1. Ler så tårene spruter, og innser at reservedel alderen allerede er kommet!! Samtidig takker og bukker jeg, for jeg er såpass menneskelig at jeg ikke rekker en brøkdel av det jeg tydeligvis burde:)

  2. Hehe.. Takk Gunn for det.. Rekker ikke en shit av det jeg heller, men da har jeg tenkt på det om ikke annet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s