Hva er det som skjer i verden??

Nå har det skjedd igjen. Noen har drept en hel gjeng! Siste nå er saken i Tromsø. Man dreper sine leger, sine naboer eller eks-kjærester.  Jeg fatter det altså ikke! Hvor syk kan man bli på sinnet? Har det alltid vært sånn eller er det fordi vi leser og hører om det i media at man får et forhold til det som blir for vanlig? Blir vi likegyldige til det eller tar vi det like alvorlig hver gang? Er det sånn at vi er så vant til å høre om drap og mordbranner at vi ikke blir overraska lengre?

Det skjer så mye tragisk i verden om dagen at nyhetene nå til dags nesten så godt som alltid handler om noe som er negativt ladet. Det er oppsigelser, kriser, ulykker, drap, katastrofer og nedleggelser over en lav sko. Jeg føler nesten at det er sånn uansett om det er finanskrise eller ikke. Hvor blir det av glad-sakene? Er det noe som ikke er negativt ladet handler det om krompen og dama som er i Sameland. Misforstå meg rett, jeg har ikke så fryktelig mye i mot hverken Krompen eller dama, og overhodet ikke noe i mot Sameland, men jaggu er det ikke noe gærnt med det og. Da er lua for skeiv eller drakta feil eller gunn-veit-hva!!

Ser at jeg egentlig bare har en haug med spørsmål og ikke et svar i sikte.. Fatter det ikke!!

Er vi en gjeng demoner som bare slår hverandre ned? Hvor ble det av Englene? Til og med under gallaer og gullruten, priser og hva det er alt sammen, ja da er det gærnt det og. Feil nominerte, feil priser og feil underholdning, med og uten klær. Vi klager og syter pokker meg for det minste! Mulig Norge-Rundt burde sendes oftere? Der mener jeg og huske at det stort sett var glad-saker det dreide seg om. IS481-016

Når hørte du sist om noen som har vært veldig snille med naboen sin?? I nyhetene? Eller noen som hadde klart en personlig bragd? Feks 6`er i matte eller samfunnslære? I nyhetene?? Eller barnebarnet som kanskje hver uke besøker sine besteforeldre og gir dem en god klem? I noe som helst form for nyheter eller media?? Neida. Om det står et stort innlegg om gode venninner som kanskje får ei kake i avisa eller noen som gjør noe flott for andre er det jaggu gærnt det og. Da er det; sjekk hu linse lusa der, eller nå skal`a vise seg igjen.. Herremin!!!

Nei folkens!! Vi må lære oss og være fornøyde! Vi har det bra! Vi har til og med tak over hodet, slipper å fryse og vi lever!! Om man bare tar opp mobilen og sender EN hyggelig melding i ny og ne, er jeg sikker på at med tiden vil de du har rundt deg vende seg til det, skjønne at du mener det og kanskje gjøre det til noen de også bryr seg om. Og her mener jeg; skriv noe sjøl! Spar deg for de svada-sms eller mailene som har gått jorden rundt hundreogfemtimillioner ganger som alle har sett før! Skriv det du mener eller la det vær.

Aller viktigst; sett pris på det du har, ta vare på det og ikke vær kravstor. Livet blir ikke til av ting du har rundt deg. Det kan du bare glemme! Sorry Mc, sånn er det med den saken.

Og hvis du ikke tror meg; ta en tur til et land eller et sted hvor det bor folk som ikke har det så bra og se sjøl. Du kan bare dra til oslo og se på de som bor på gata, du kan stikke innom Frelsesarmeen, Kirkens bymisjon og er du litt tøff kan du ta en time av din dyrebare tid og snakke med noen du ikke kjenner. Hør hvordan andre mennesker har det. Les og lær! Husk at om du har klær du skal kvitte deg med, så gi det bort i stedet for å kast det. I noen land finnes det faktisk ikke brukt-butikker fordi man bruker tingene sine OPP!  Om du har hatt selskap, store møter på jobb eller selskap så kan du gi bort evt mat som er igjen til noen som trenger! På jobben min har vi gitt mat til tidligere nevnte Bymisjon da vi hadde igjen laser og lass av fiskesuppe etter en tilstelning. Når vi ringte var det nesten så de ikke trodde oss.

Dagens moral preken: skam deg litt, så gjør noe med det.

Det må jeg også.

Reklamer

4 kommentarer om “Hva er det som skjer i verden??

  1. Så sannelig! Veldig bra:-) Kjente jeg ble glad, for at det er noen som fortsatt bryr seg om verden. Sykt at folk tror man lyver om man skal gi bort litt mat.. sånn burde det ikke være. Tror jeg rett og slett skal gjøre en god gjerning imorgen! Takk!

  2. Nå blei i alle fall jeg glad når du leser! Flink jente, vær en god jordboer, venn!! 🙂 -Gjør deg stolt, -en fantastisk følelse! Klem!

  3. Dette var som å få ett realt tupp i baken, og jeg skammer meg for de trivielle tingene jeg kan finne på å klage på!!
    På tide å gjøre snakk om til handling, takk for at du er så flink til å sette ting i perspektiv!! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s