Gjøre noe? -eller bare tenke på det…?

Og man spretter vel ikke opp, men man står opp. Vel vitende om at her skal det ikke tjenes penger før kl er 21 i kveld! Akkurat det i seg selv et ett lite tilbakeslag i dag, jeg skulle gjerne hatt langfri til mandag!

Man går rundt og tenker at bør gjøre, bør fikse, skal kanskje.  Jeg har en liste så lang som herfra til Kongsberg.
Mens jeg nå ENDELIG har satt igang kopieringen fra stasjonær pc til ekstern harddisk, kikker jeg meg litt rundt og får brått en million ting å ta tak i. Tenker at om jeg hadde hatt system så hadde alt vært sinnsykt enkelt! Likevel – det ser jo ikke hundre prosent BOMBA ut her men, jeg kunne med fordel vært flinkere. Bare kulepenner?? Hvor skal de egentlig være? Jeg har to på bordet akkuat nå og kulepenn-plass minst tre-fire andre steder også. Jeg skulle ha byttet lyspære i spotten i taket, satt toastjernet inn i skapet igjen, bært ned koffert, og for ikke så snakke om -sortere/ kaste klær. Uansett hva du gjør, så tenk deg nøye om før du sier ja til en jobb i en kles-forretning, eller noe som har med tekstiler å gjøre. Særlig hvis du er female. Det holder faktisk lenge å ha en god venninne eller to som tar seg av den type jobb. Her svømmer det! Jeg har sikkert 50 bukser, om ikke mer. Planen er å sette av minimum to dager og slenge alt av tøy på stuegulvet, låse døra, så sortere. Plan B er faktisk å ringe til diverse instanser som Kirkens bymisjon osv for å høre om de kanskje vil ha det og kan gi det gratis og direkte til noen som trenger det. – Da i steden for at feks Fretex selger det. Ikke at ikke de skal tjene penger, men de flytter vel 12 tonn klær i timen pr avdeling så jeg gir gjerne mitt direkte til noen som trenger det for free.. Tror selv at det vil gjøre jobben lettere å gjennomføre, og gi meg en bedre følelse med å måtte gå på sortere-tekstiler-prosjektet.

Og hva skal jeg gjøre med alt av papirer? I går snakket jeg og mat-på-fat-nabo om skrivebord. Trenger jeg egentlig det? Hvor lenge må jeg, som overhodet ikke er noe as, ta vare på papirer og kvitteringer? rotJeg trenger vel strengt tatt ikke forsikringspapirer fra attenhundreogpengemangel? Den gjeldene er vel tilstrekkelig? Eller strømregninger fra to adresser siden? Eller hva med kvittering på  mitt gamle Konica Minolta kamera fra -87 som ikke en gang virker lenger? Det er rødt og ligger sammen med alle de andre kameraene som fremdeles oppbevares. Jøsses, venter jeg sååa dårlige tider??

Hvor mange tomme rammer trenger man? Hva skal jeg med 56 par sko, hvor av 18 MAX i løpet av året er i bruk? Jeg har til og med sko som ligger på den ene jobben min! Brukt en gang, 7. nov-08! (nei det stemmer, bikkja til sjefen har spist opp dem! Håper hunden ikke fikk mavekramper av lakk i tarmen).

Vi er så materialistiske. – og jeg er kanskje ikke så mye bedre enn gjennomsnittet. Jeg kjører rundt i en rusten bil, og har overhodet ikke flatskjerm. Jeg er tross tidligere klesjobb ikke spesielt bevist på merketøy, og jeg kan faktisk gå på butikken i pysj. Mulig du ikke tror det, men sant! Man får noen blikk, og andre får noe og snakke om. Bryr meg midt i hekken… 🙂

Men jeg tenker; man får vell så mange ting av å ikke være født med gullskje i midterste etasje! Jeg sier ja takk når jeg mottar ting og er glad for alt! Dårlig på å være rasjonell og enda dårligere på å kaste. Det finnes værre eksempler, med ting stabla opp til takene og i alle boder, men hva skal jeg med alt sammen? Hvis jeg var loaded med penger, hadde jeg kjøpt færre og dyrere ting da, og kanskje kvitta meg med all shiten fordi det var billig og flaut? Hadde jeg klart å holde den minimalistiske og rene linjen? LER MEG I HJEL!!! 🙂 Ikke mulig om Dovre faller!

Hvis jeg kunne funnet steder og plasseringer for tingene mine og holdt dem der, mulig jeg hadde hatt bedre kontroll.  Kjapp brainstorming:

Trenger plass for; bøker, karnevalsutstyr, kulepenner, cd`er (alle- ikke bare nye), sommer og vintertøy, skrive-på-blokker, smykker, bilder, rammer, sko, pledd, puter, håndkler, kremer, uniformer, give-aways fått på div messer og happenings, gjenstander som en gang har stått fremme og nå er til vurdering – dynga eller frem igjen,  mp3/ipod/musikklagringsenheter og dertil hørende ledninger, kabler og ladeenheter.. Kan jo holde på relativt mye lenger, men det er ting som i farten trenger en plass og bli der.

Og jeg bor aleine!!!?? Kjære vene, tenk om jeg hadde vært husmor? Lurer på om det er fulltidsjobb og flytte på ting etter andre i familien? Dersom ikke alle har den samme oppfatning av at tingene har sin plass, må jo noen stadig flytte på objekter og andre lete etter dem? Jeg ser ikke for meg at det finnes mange familier hvor det er full kontroll. Jeg tror ikke «Pilen Flytte objekt-byrå» egentlig er en jobb så mange synes er givende i hverdagen mer noe man gjør fordi man må, eller på refleks  uten å tenke over det.

Jeg starta på det viktigste; tømme over gamle bilder og musikk på harddisk, så tar vi det derfra. Så skal vi se om vi ikke skal prøve å holde på prosjektet «tar du en ting inn i leiligheten, tar du to ting ut». 

Og jeg har jo faktisk makuleringsmaskin….

Reklamer

5 kommentarer

 1. Hei:)
  Takk!! ,- for innlegg på bloggen min! Lest mellom linjene her og funnet ut hvem du er, fantastisk innlegg, som å være i mitt hode og les med smil om munnen:)
  Nytt for meg og, men jammen artig dette, og nå kommer jeg jevnlig innom..
  Ha en fin dag og jobbe natt/kveld.. Klemmer

 2. Så lenge man har system i rotet, og ikke rot i systemet fungerer det jo på en måte!!
  Ser frem til alle de kanongode oppbevarings løsningene som kommer etter hvert..skal ikke se bort i fra at de blir kopiert 🙂

 3. hæ hæ hæ hæ, jeg ler meg ihjel!! Du har litt for mye inni hodet ditt!! Og ALT kommer jo ut!! Knall bra!!! heia system i alt rotet!! :-))

 4. Visste jeg ikke at alt det «skrotet» i hodet måtte ut på et tidspunkt – kanskje du opplever noe rart når du får tømt hodet sånn regelmessig. Ler meg ihjel og kjenner meg igjen..(hjemme hos meg er det vel kun meg som ikke vet hvor tingene egentlig skal være. Det er en hemmelighet også noen ganger…)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s